Ovo je 10 'najguglanijih' sastojaka za njegu kože ove godine. Saznale smo sve o njima

Ovo je 10 'najguglanijih' sastojaka za njegu kože ove godine. Saznale smo sve o njima© www.profimedia.hr

Od retinola do salicilne kiseline, saznaj koji su se sastojci ove godine najviše "guglali"

Zaboravi na e-mailove i društvene mreže - ako je internet za nešto dobar, onda je to mogućnost da pomoću njega saznamo sve što nas zanima o njezi kože i o ključnim sastojcima koji se nalaze u svakoj kremi i svakom serumu.
 
Rutina njege kože važan je dio svakog dana u životu svake žene, bez obzira na tip kože, stoga je važno saznati sve o aktivnim sastojcima koje nanosimo na kožu te koje su njihove prednosti, ali i moguće mane.


via Giphy

Od svih sastojaka, o ovih se deset ove godine ipak najviše pričalo i najviše ih se "guglalo". Za neke si možda čula i već ih koristiš, a neki su ti nepoznanica. Mi smo saznale koji su to sastojci - od retinola do salicilne kiseline - te koje su njihove prednosti i zašto su toliko dobri.
 
Vitamin C

Moćan antioksidans koji brani kožu od vanjskih onečišćenja, vitamin C također pomaže u jačanju proizvodnje kolagena, posvjetljuje i ujednačava te zaglađuje ton kože. Zbog svojih antioksidativnih svojstava, vitamin C pomaže u prirodnom procesu regeneracije kože, što pomaže tijelu da popravi oštećene stanice. 

(Foto: Pexels)

Dermatolozi se slažu da je najbolji proizvod za njegu kože s vitaminom C serum, jer su serumi učinkovitiji od krema ili tonika, a za najbolje rezultate, potrebno ga je nanositi ujutro i navečer nakon čišćenja kože.
1/10
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
girlnextdoor
  • 15.9.2020 14:12:59
  • Bodova: 76
  • Prijavi
niacinamid, vitamin c, retinol i salicilna su uvek deo moje bjuti rutine :)
malikekoserk1
  • 8.9.2020 15:08:47
  • Bodova: 22423
  • Prijavi
Super tekst , uvijek se sazna nešto što i zaboravimo, a njega je uvijek potrebna .