Ove sastojke nikad ne bi trebala stavljati na kožu lica

Ove sastojke nikad ne bi trebala stavljati na kožu lica© Unsplash

Postoje sastojci i proizvodi koje baš nikada ne bismo trebale stavljati na lice jer mogu izazvati iritacije, upale i brojne druge probleme

Kozmetička industrija među najjačima je na svijetu, a na policama drogerija danas su nam dostupni uistinu različiti proizvodi za sve namjene kad je riječ o ljepoti. Često kupujemo proizvode, bez razmišljanja o tome što se u njima zapravo nalazi, a mnogi od tih sastojaka mogu biti štetni za našu kožu, ali i zdravlje općenito.
   
Koža je naš najveći organ, a njezine su funkcije vrlo važne i iz tog je razloga jako važno i što na nju stavljamo. Svaki proizvod koji nanosimo na kožu, kao i svi sastojci koje taj proizvod sadrži, mogu ući u naš organizam i utjecati na njega, bilo pozitivno ili negativno.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli JACI MARIE ?? (@jacimariesmith)


I dok se o mnogim kozmetičkim sastojcima i dalje vode brojne polemike i istraživanja o njihovoj potencijalnoj opasnosti, postoje oni sastojci i proizvodi koje baš nikada ne bismo trebale stavljati na lice jer mogu izazvati iritacije, upale i brojne druge probleme. O kakvim je sastojcima riječ, doznaj u nastavku.
 
Foto: Instagram, Unsplash

Sapun

Tvrdi sapuni koje nalazimo u trgovinama dobri su za pranje ruku, no istovremeno jako isušuju kožu i mogu biti agresivni. Iz tog razloga, lice nikada ne bi smjela prati običnim sapunom jer će izazvati dehidraciju kože te ukloniti višak ulja koja se tu nalaze s razlogom.
 

1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
nita5
  • 16.10.2020 13:51:17
  • Bodova: 286
  • Prijavi
Sve točno!