Nema više dugog čekanja: Trikovi uz koje će se lak za nokte brže osušiti

Nema više dugog čekanja: Trikovi uz koje će se lak za nokte brže osušiti© Pixabay

Nekad nemamo vremena čekati da se lak osuši pa često zbog nestrpljivosti uništimo manikuru. Evo kako to izbjeći

Iako će se saloni uskoro otvoriti, pitanje je kad ćemo doći na red za manikuru. Vjerojatno si do sad napravila DIY manikuru pa nema razloga zašto ju ne bi i ponovila. Ipak, vježbom se dolazi do savršenstva i moguće da će postati toliko dobro pa ćeš i uštedjeti novce kad karantena u potpunosti završi.

No, vjerojatno izgubiš dosta vremena čekajući da se lak osuši i na kraju, kad pomisliš da je dovoljno vremena prošlo, razmažeš lak.  Ali ima par stvari koje možeš napraviti kako bi ubrzala proces sušenja.
"Ključno je razumjeti da se lak 'suši' isparavanjem otapala", objasnila je nail art stručnjakinja Jenni Draper za stylist.co.uk. "Za ovo je potrebno vrijeme. Neki se lakovi suše brže od drugih."

Najbolje rješenje je da svaki nokat nalakiraš u tankom sloju. "Prvi nokat trebao bi biti suh do trenutka kada nalikiraš zadnji nokat. Ako nije, lakiraš nokte predebelo", objašnjava Draper.

Pored tanjeg sloja, 'spas' za brzo sušenje laka je jedan aparat koji sve imamo kod kuće: sušilo za kosu. "Kada ga staviš na hladni zrak, sušilo za kosu će ubrzati vrijeme sušenja laka", kaže Draper. "Ali nemoj ga staviti na najjaču brzinu jer tako može doći do crtica zbog prejake snage. Spore i hladne postavke najbolji su izbor."  
 

via Giphy

Možda si čula za trik koji kruži internetom - uranjanje noktiju u posudu s hladnom vodom. Draper kaže da to ne djeluje jer je lak za nokte polimer, nastao kemijskom reakcijom. "Spuštanje temperature snižava brzinu kemijske reakcije, i to zapravo usporava isparavanje otapala u laku i povećava vrijeme potrebno da se lak osuši."

Još jedan česti mit je korištenje baby ulja kako bi se ubrzalo sušenje. Ako si već isprobala taj trik, vjerojatno znaš da je jedino u čemu ono pomaže mekša kožica oko noktiju

Osim tankih slojeva i sušila za kosu, Draper preporučuje korištenje proizvoda za brzo sušenje - lakova, ulja, sprejeva. "Ova sredstva za brzo sušenje sadrže otapala koja brzo isparaju i povlače tekućinu iz laka zajedno s njima." 
 

via Giphy

Dobro je poslušati jednostavne savjete stručnjakinje, a mi ti donosimo i naš izbor proizvoda za brzo sušenje laka:
 
essence sprej za brzo sušenje laka Express Dry Spray - 21,90 kn


Express sprej za brzo sušenje osigurava da se umjetnička djela na tvojim noktima osuše još brže. Ubrzava vrijeme sušenja laka za nokte i ljepila i poboljšava tvoj stil s dodatkom sjaja.
1/6
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2