Napravi sama: Maske za lice od zelenog čaja koje će tvoju kožu učiniti blistavom u samo nekoliko minuta

Napravi sama: Maske za lice od zelenog čaja koje će tvoju kožu učiniti blistavom u samo nekoliko minuta© Pexels

Zeleni čaj već je godinama ključni sastojak rutine njege lica u brojnim kineskim domovima, a tvoju kožu može itekako transformirati

Ako si ikada bila na dijeti, znaš koje su sve koristi zelenog čaja za tvoj organizam. A ako voliš zeleni čaj, onda zasigurno znaš da on ne djeluje samo na tvoj organizam i tvoje tijelo, već čini čuda i za tvoju kožu.

Kinezi zeleni čaj već stoljećima koriste u svojoj rutini njege kože - on se bori sa znakovima starenja dok istodobno prodire u kožu, koja upija sve njegove blagodati. Ima antioksidacijska, protuupalna i antimikrobna svojstva, a odličan je i u liječenju akni i tretiranju masne kože. 
  Dakle, zeleni čaj nije samo za pijenje, a tvoja će ti koža biti zahvalna uvrstiš li ga u svoju rutinu njege kože. Zeleni čaj kao tonik odličan je izbor, ali jednostavne maske za lice od zelenog čaja pravi su pogodak za svaki tip kože. 

Mi ti donosimo dvije koje možeš napraviti kod kuće - jedna je maska od svijetložute gline i zelenog čaja, a druga od meda i zelenog čaja, a priprema ne može biti jednostavnija. 


 
Maska od svijetložute gline i zelenog čaja

Trebat će ti:
  • 2 žlice svijetložute gline, poznatije kao Fullerova zemlja ili Multani Mitti
  • 3-4 žlice zelenog čaja
(Foto: Pexels)


Priprema i korištenje:

Sastojke pomiješaj u zdjeli i miješaj dok ne dobiješ glatku pastu. Nanesi na lice i ostavi da odstoji 15 minuta. Kada se pasta osuši na licu, lice isperi hladnom vodom i osuši ručnikom. 

Multani mitti uklanja mrtve stanice kože iz pora kako bi zeleni čaj mogao što bolje djelovati, a ostavlja i čistu podlogu te apsorbira sav višak ulja. Ovu masku za lice možeš koristiti dva puta tjedno.
1/2
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2