Najpopularnije boje i trendovi noktiju za proljeće/ljeto 2011.

Najpopularnije boje i trendovi noktiju za proljeće/ljeto 2011.

Essence i Žena.hr poklanjaju paket proizvoda za manikuru – "Better then gel nails"

Alexandre Herchcovitch izabrao je intenzivne boje noktiju kako bi bile u kontrastu s intenzivnim jarkim ružem. Električno zelene i plave nijanse, sjajne, ali ne i svjetlucave, ono su što je ovaj dizajner odabrao.

Boja kože i blijedo ružičasta dominirali su kod Vene Cave, Karen Walker, Ruffiana ali i mnogih drugih dizajnera. A u ovu grupu boja spada i veoma popularna boja lavande.
 
Siva je super trendi ove sezone. Crno je zamijenjeno drugim tamnim tonovima, ne samo u manikuri i šminki, već i odjeći i donjem rublju. Sjajne tamne, metalik ili mat sive i srebrne varijacije veoma su popularne. Što se kombinacije boja tiče – tamno siva i plava su pun pogodak.

Klasična crvena ponovo se vratila, u pratnji narančaste i boje fuksije. Sve su tri boje popularne u komplementarnoj kombinaciji ruža i laka za nokte.
 
4 nail trenda koja morate isprobati ove sezone

1. Polumjesec manikura
Ova manikura daje retro feeling. Polumjesec u drugoj nijansi možete napraviti samo u korijenu nokta ili zajedno s "french tipom".
 


2. Šahovnica
Uzorak kockica trenutno je veoma popularan, no ako ga radite sami baš i nije jednostavan za napraviti pa bi možda bilo bolje da se za ovaj dizajn uputite svojoj manikerki, osobito ako želite manje kockice. Šahovnicu u kojoj god kombinaciji boja možete oslikati preko cijelog nokta ili samo kao francusku manikuru.
 
3. Krakle nokti
O tome smo već pisali OVDJE. Novost je da što sada i Essence ima komplet za "crackling" u crnoj i bijeloj boji.
 


4. Tehnika kapanja

Nova tehnika postala je popularna među edukatorima američke kozmetičke tvrke CND. Pojednostavljeno – riječ je o kapanju više nijansi laka čime se dobiva nešto kao mramorno- neoavangardni look. Look koji ovdje predstavljamo osmislila je Anna Nelson koristeći CND-ovu Color & Effects liniju lakova, no vi ga možete kopirati pomoću lakova koje imate kod kuće.
 


1. Nanesite osnovni sloj, a zatim na nokat nanesite lak u tamno sivoj nijansi (nijansa Asphalt). Dok je lak još vlažan, na njega crnim lakom kapnite nekoliko kapi (nijansa Inkwell) i pripazite da postoji razmak između mrlji, te da one budu različitih veličina.  
2. Povrh crnih mrlji nakapajte još mrlji lakom s plavim sitnim šljokicama (nijansa Sapphire Sparkle).
3. Na mrlje dodajte još lak s roza-crvenkastim sitnim šljokicama (nijansa Raspberry)
4. I na kraju na vrh dodajte još sasvim malu mrlju crnim lakom (Inkwell) nasred velike mrlje.
5. Ostavite da se osuši i nanesite prozirni lak za sjaj.

Nelson savjetuje: "Što brže kapate naizmjenično boje, to će se one više raširiti i neće biti toliko ispupčene. Ako se lak izlije preko ruba nokta, naprosto višak uklonite odstranjivačem laka. Radite nokat po nokat, i uzmite si dovoljno vremena jer će trebati dosta vremena da se lak osuši."
 Essence će jednoj sretnoj čitateljici portala Žena.hr pokloniti poklon paket sa proizvodima iz "Better then gel nails" kolekcije + još nekoliko proizvoda za njegu noktiju i tijela iz ostalih Essence kozmetičkih linija.

Ono što morate napraviti kako biste dobili ovu nagradu je  - predstaviti nam svoju verziju  nekog od trenutno popularnih nail trendova.

Na fotografiji se, između ostalog morate poslikati i držeći papirić na koji ste napisali "Essence i Žena.hr". Svoje fotografije zajedno sa svojim podacima (ime, prezime, nick na portalu, adresa i kontakt telefon) šaljite na mail info@zena.hr s naznakom "Essence" i to do ponedjeljka 4. travnja u 10 sati. Fotografiju najuspjelije manikure objavit ćemo ovdje najkasnije do utorka 5. travnja u 9 sati.  Fotografije moraju biti prihvatljive kvalitete. Mutne fotografije, kao i fotografije na kojima se ne vidi jasno papirić s porukom "Essence i Žena.hr" ispadaju iz konkurencije.

Na kraju smo odlučili podijeliti jednu glavnu i dvije utješne nagrade.

Glavna nagrada pripala je Eni Petrić koja je poslala čak tri različita looka:

 


Utješne nagrade osvojile su:
 
Bernarda Privšek
Nikolina Bukvic

 
Komentari
+2
 
okorjela
  • 10.9.2014 16:50:28
  • Bodova: 3720
  • Prijavi
ovaj krekl gore, di se prelijevaju boje....e ja bih to BEZ ikakve podloge ispod, prozirni bazni lak naravno :D samo sedefasta lagana mrežica na noktima.....fenomenalno mada sam i dalje pobornik običnih blijedih sedefastih nijansi na noktima
-butterfly-
  • 3.4.2011 16:30:41
  • Bodova: 8019
  • Prijavi
ovo plavo sivo mi se sviđa :)