Mikrodermoabrazijom uklonite bore i prištiće

Mikrodermoabrazijom uklonite bore i prištiće

Mikrodermoabrazija je postupak kontroliranog odstranjivanja zadebljalog i odumrlog površinskog sloja kože. Postupak se provodi s ciljem da se ukloni stara koža i druge neželjene promjene

Kako godine prolaze i polako starimo, na našoj koži nastaju brojne promjene koje su posljedica prirodnog, ali svima nama ne baš dragog procesa. Vidljivi znaci starenja kože počinju se javljati već oko 25. godine kada se usporavaju prirodni regenerativni procesi. Od 45. godine koža naglo stari i zbog hormonalnih promjena i zbog sve manje obrane od destruktivnih procesa. Sve sporije se stvaraju kolagen i elastin, epidermis i dermis, slojevi kože se stanjuju, kapilarna mreža slabi, a potkožne masne stanice nestaju. Koža gubi sjaj jer je obnavljanje stanica sve sporije. Postaje tanja, opuštenija, sa sve više bora, mrlja i raznih drugih promjena.

Pomlađivanje mikrodermoabrazijom


Mikrodermoabrazija je postupak kontroliranog odstranjivanja zadebljalog i odumrlog površinskog sloja kože. Postupak se provodi s ciljem da se ukloni stara koža i druge neželjene promjene nastale procesom starenja. Mikrodermoabrazija potiče mikrocirkulaciju čime je omogućena bolja prehrana stanica kože. Ako se odlučite za ovaj tretman, vrlo je važno da ga obavite kod provjerenog dermatologa.

Odstranjivanje površinskog sloja kože poticaj je stanicama da u bazalnom sloju ubrzaju stvaranje novih i mladih stanica. Tako dolazi do zamjene starih slojeva novim, zdravijim slojevima kože. Taj se proces zove remodeliranje kože. Time se bezbolno i bez vidljivih oštećenja kože smanjuju bore, ožiljci, staračke pjege i pigmentacije uzrokovane suncem. Postupak se provodi inertnim kristalima korunda koji se prska prema koži te zatim vakuumski ponovno usisava. Vakuum istovremeno stimulira fibroblaste, stanice koje sintetiziraju vezivna vlakna, na pojačanu sintezu kolagena i elastina.

Kombinacija redovitog uklanjanja površinskog sloja kože i vakuumske stimulacije poboljšava mikrocirkulaciju, ubrzava produkciju novih stanica i pojačava sintezu kolagena i elastina. Sve to dovodi do punijeg epidermisa, veće elastičnosti i bolje teksture kože, a time i do ljepšeg i mlađeg izgleda.

Liječenje akni mikrodermoabrazijom

Akne su jedna od najčešćih kožnih bolesti. Pojavljuju se u gotovo 80 posto osoba između 12. i 24. godine života. To je bolest koja zahvaća područja kože bogata lojnicama, a karakterizirana je seborejom, pojavom komedona ili mitesera, upalnih i gnojnih prištića te ožiljcima. Među brojnim uzročnicima akni najvažniji su naslijeđeni tip kože, hormonalne promjene tijekom puberteta, prisutnost nekih bakterija i pojačano orožnjavanje izvodnih kanala lojnica.

Mikrodermoabrazijom se uklanja površinski sloj kože i time se izravno utječe na pojačano orožnjavanje. Otvaraju se začepljene pore tako da loj lakše istječe pa ne dolazi do njegovog nakupljanja i stvaranja prištića. Istovremeno preparati koji se stavljaju na kožu nakon same abrazije, prodiru dublje u kožu čime se postižu bolji rezultati liječenja. Radi stimulacije stvaranja novih stanica, djeluje se i na ožiljke. Mikrodermoabrazija je jedan od najefikasnijih načina lokalnog liječenja akni.

Indikacije za mikrodermoabraziju:

•    remodeliranje kože
•    atrofična i ostarjela koža bez elastičnosti
•    bore
•    koža oštećena suncem
•    staračke pjege i pigmentirane lezije
•    ožiljci
•    akne, koža sklona aknama i ožiljci od akni
•    proširene pore
•    masna koža

 
Komentari
+2