Linija za masnu kožu sklonu aknama: U godini punoj problema riješimo se barem akni

Linija za masnu kožu sklonu aknama: U godini punoj problema riješimo se barem akni© Unsplash

Stručnjaci kažu da su svakodnevni stres, hormonska neravnoteža i nepravilna prehrana glavni uzrok pojave akni, a mi ne moramo biti stručnjaci da znamo da nas je ova 2020. godina navedenim čimbenicima izlagala vrlo često

Kada tome svemu pridodamo i maske za lice koje su izbijanjem globalne pandemije koronavirusa postale najtraženiji modni detalj i zaštitni znak 2020. godine, jasno je da su akne tema o kojoj svakako treba pričati. Akne nisu puki kozmetički problem; negativno utječu na emocionalno stanje i samopouzdanje, pa stručnjaci Dermatoloških laboratorija Ducray njegu masne i aknama sklone kože shvaćaju vrlo ozbiljno. Keracnyl linija nudi rješenje za sve probleme povezane s masnom i problematičnom kožom, a specifičnost linije je patentirana inovacija, Myrtacine®, 100% prirodni djelatni sastojak, izoliran iz lista mediteranske biljke mirta, čije je blagotvorno djelovanje u našim krajevima poznato od davnina.

Spoj učinkovitosti i ugode pri korištenju

Keracnyl linija nudi potpun program higijene i njege svih stanja masne i problematične kože kao što su masni sjaj kože, komedoni (miteseri i prištići) te upalne promjene na koži, ali i kod težih oblika akni koji zahtijevaju lokalnu i/ ili oralnu terapiju. Četiri su ključna čimbenika koja utječu na stvaranje akni: seboreja (žlijezde lojnice pojačano izlučuju masnu tvar zvanu sebum), hiperkeratoza (neredovito odstranjenje mrtvih, orožnjelih stanica korneocita s površine kože), neravnoteža podvrsta bakterije Cutibacterium acnes (nova klasifikacija P. acnes za kožne vrste) i upala. Tu na scenu stupa Myrtacine®, 100% prirodni djelatni sastojak koji svojim antibakterijskim i protuupalnim djelovanjem dokazano djeluje na u biofilm bakterije C. acnes i to na dva načina: uništava postojeći biofilm i sprječava nastanak novog. Kada se koristi kao potporna njega u liječenju, dokazano pospješuje djelovanje lokalne terapije te može spriječiti otpornost biofilma na terapiju , što ju čini učinkovitijom. Uloga biofilma vrlo je važna u liječenju kože sklone aknama. Bakterije se organiziraju u biofilm, što ih čini otpornijim na lijekove, zbog čega anti-akne terapija ne postiže očekivane i željene rezultate. Bakterija C. acnes može tako podnijeti 10 - 1.000 puta višu koncentraciju antibiotika od one koja je potrebna da uništi slobodnu bakteriju.
 
 
KAKO DO ČISTE I LIJEPE KOŽE BEZ AKNI?

1. korak: HIGIJENA
Ne zaboravite: u borbi protiv prištića higijena je jednako važna kao i njega! Ducray Keracnyl pjenušavi gel, svojom formulom posebno je prilagođen  masnoj koži s nepravilnostima.  Formula je bez sapuna s blagom osnovom za uklanjanje nečistoća i prekomjerne masnoće. Keracnyl gel se može  koristiti kod svih stadija akni; od masne kože s blažim nepravilnostima, pa sve do težih stadija koji zahtijevaju anti-akne terapiju, pa čak i oralnu terapiju. Nanesite ujutro i navečer na vlažnu kožu, zapjenite te zatim isperite vodom i posušite kožu.

Ducray Keracnyl Pjenušavi gel za čišćenje (200 ml): 89 kn
 
2. korak: NJEGA
Keracnyl PP umirujuća krema protiv nepravilnosti prava je zvijezda Keracnyl linije koja djeluje na smanjenje nepravilnosti (začepljene pore, upaljene promjene, trajne ožiljke). Pospješuje učinkovitost  i podnošenje anti-akne terapije, a umirujućim djelovanjem pruža koži trenutno olakšanje. Keracnyl PP umirujuću kremu odlikuje nemasna tekstura što ju čini idealnom podlogom za make-up. Prednost Keracnyl PP umirujuće kreme je u mogućnosti samostalne primjene, ali i u učinkovitosti i podnošljivosti u kombinaciji s anti-akne terapijom. Nanesite dva puta dnevno na čistu i suhu kožu.

Keracnyl PP umirujuća krema protiv nepravilnosti (30 ml): 126 kn
 
Komentari
+2