Kvalitetan san i mladolika koža ne idu jedno bez drugog. Istražile smo što je još važno za lice bez bora

Kvalitetan san i mladolika koža ne idu jedno bez drugog. Istražile smo što je još važno za lice bez bora© Profimedia.hr

Za blistavo lice bez bora najvažniji je kvalitetan san, ali je i vrlo bitan položaj te materijal na kojem spavaš

Naše kupaonice ponekad su pretrpane kremama, serumima, tonicima i maskama - sve za jutarnju njegu kože lica kako bi izgledale svježe i odmorno.  Ali jedna od najvećih tajni blistave i zdrave kože je kvalitetan san. Ne smijemo zaboraviti da je naše tijelo 'stroj' koji ne prestaje raditi ni noću.
Spavanje pomaže našem tijelu i koži da se oporave, ali to ne znači da se moramo odreći svakodnevne rutine njege kože, no postoje jednostavni načini kako poboljšati "beauty sleep". Sve znamo da nakon besane noći imamo podočnjake, natečene smo, koža je blijeda, a bore se više ističu. 


via Giphy

Prije svega, ne smijemo zaboraviti da se tijekom spavanja naše tijelo "opravlja" - to vrijedi za kožu, koliko i za mozak ili mišiće. Tijekom spavanja povećava se protok krvi u koži te se obnavlja kolagen i popravlja šteta uzrokovana izloženošću UV zračenju, smanjuju se male borice i staračke pjege.

Međutim, kako bi se koža što bolje oporavila dok spavamo, a lice ujutro izgledalo blistavo i svježe potrebno je obratiti pažnju na sljedeće "sitnice":
 
1. Dovoljno sna

Prvo pravilo sve znamo: zdravu rutina spavanja je ključna za lijepu kožu. Zbog manjka sna, koža će nam izgledati starije i neće se oporaviti od stresnih dnevnih situacija poput izlaganja suncu.

Iako se ponekad može dogoditi da manje spavamo, prosječno bismo trebali spavati sedam do devet sati. Ako spavaš manje i pitaš se kako tijelo priviknuti na novi raspored, najbolje je započeti s uvođenjem nove rutine za vrijeme vikenda. Rani odlazak na spavanje, lagana prehrana i izbjegavanje ekrane pred počinak pomoći će ti da promijeniš ritam spavanja. 


(Foto: Pixabay)
1/6
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2