Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Kućni pripravak za rješavanje strija

Kućni pripravak za rješavanje strija

Sami napravite kremu i svakodnevno mažite područje koje je podložno strijama

Strijama su podložne mnoge žene, a do njih dolazi zbog smanjenja elastičnosti kože. Najčešće ih dobivaju trudnice zbog naglog povećanja trbuha, međutim, i brojne druge žene na različitim dijelovima tijela. Strije se mogu pojaviti na bilo kojem dijelu tijela gdje se prima masnoća – ruke, leđa, grudi, trbuh, noge...

Najčešće se strije pojave kada dolazi do naglog dobivanja na težini, to jest kada se koža rasteže. Tada ona gubi svoju strukturu. Strije je moguće smanjiti, ali nikako ukloniti. Ako ste jedna od "sretnica" koja ima problem sa strijama, pokušajte jesti što više hrane bogate vitaminom C i E, silicijem te cinkom. Koristite kreme za tijelo svaki dan kako biste tijelo i kožu održali elastičnom te pijte što više vode.

Na tržištu postoji bezbroj krema koje su "specijalizirane" za pomoć protiv strija, međutim, vjerujte da nijedna od krema koje se nude nije učinkovita ako nije primijenjena u kombinaciji s prehranom. Ako već birate kreme i ulja, pokušajte što više s prirodnim i zdravim sastojcima. 
 

Kućni pripravak za rješavanje strija

Sastojci:

shea maslac
kakao maslac
kokosovo ulje
ulje vitamina E
ulje od lavande

Izmiješajte zajedno svakog po dvije žlice – shea maslac, kakao maslac i kokosovo ulje. Dodajte tome 10 kapljica ulja vitamina E. Stavite sve to u posudu i iznad pare da se otopi te uklonite s vatre. Dodajte 5 kapljica ulja od lavande i sve zajedno promiješajte. Pohranite kremu u posebnoj posudi (staklenci). Koristite za mazanje područja na tijelu koje je podložno strijama.

Izvor: momtastic.com
Foto: Depositphotos.com
 
Komentari
+2