Kreme za sunčanje koje se brzo upijaju i ne ostavljaju bijele tragove na koži

Kreme za sunčanje koje se brzo upijaju i ne ostavljaju bijele tragove na koži

Sunce na koži može izazvati brojna oštećenja te je upravo zato tijekom ljetnih dana vrlo važno korištenje krema za sunčanje

Jedan od nezaobilaznih proizvoda koje bismo tijekom ljetnih dana trebale nositi u svojoj kozmetičkoj torbici su kreme sa zaštitnim faktorom koje će zaštititi kožu lica i tijela od štetnih UVA i UVB zraka.  
S obzirom na to da tijekom ljeta puno više vremena provodimo na otvorenom, više smo izložene sunčevim zrakama. Kožu trebaš zaštititi od sunca, bez obzira na to imaš li svijetlu ili pak tamniju put. Sunce na koži može izazvati brojna oštećenja te je upravo zato tijekom ljetnih dana vrlo važno korištenje krema za sunčanje.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Clara Aparicio (@clara.aparicio)


Kremu sa zaštitnim faktorom trebalo bi nanositi prije svakog izlaganja suncu, i to ne samo tijekom odlaska na plažu. Na tržištu je danas dostupan uistinu širok asortiman različitih proizvoda za zaštitu od sunca, a razlikuju se po sastavu, teksturi i vrsti filtera koji različito djeluju.
 
Kreme sa SPF-om mogu imati kemijski ili mineralni filter. Posljednjih nekoliko godina vode se brojne rasprave o tome koje su bolje za našu kožu, a mnogi smatraju da su kreme s kemijskim filterima loše te da mogu izazvati rak, osip i brojne druge kožne probleme. Krema s kemijskim filterom se upija u kožu, apsorbira UV zrake i pretvara ih u toplinu. Iako su na lošem glasu, kreme s kemijskim filterima danas s puno kvalitetnije i sadrže finije sastojke. Lagane su i nemasne teksture. 

S druge strane, kreme s mineralnim filterima su prirodnije i pogodnije za osjetljivu kožu. Mineralne kreme se ne upijaju u kožu, već stvaraju zaštitni sloj i tako štite od sunčevih zraka. No upravo radi takvog djelovanja ove kreme se teže razmazuju i mogu ostaviti bijele tragove na koži.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli JULIE SARIN~ANA (@sincerelyjules)


I jedna i druga vrsta kreme ima svoje prednosti i nedostatke, a ono na što je najvažnije obratiti pažnju kod izbora kreme za sunčanje su sastojci te sama tekstura kreme. Važno nam je da krema bude što laganija, da se brzo upija i da ne ostavlja ružne bijele tragove na koži.
 
Bez obzira na to za koju vrste SPF kreme se odlučiš, važno je napomenuti kako je uvijek bolje koristiti bilo kakvu zaštitu nego nikakvu. U drogerijama i ljekarnama je zaista velik izbor, a mi smo u nastavku izdvojile neke od naših favorita SPF krema koje su odlične za svakodnevno korištenje jer su lagane i prilikom nanošenja ne ostavljaju nepoželjne bijele tragove.
 
Foto: Unsplash, Instagram

Biobaza Mineralni losion za sunčanje SPF 30 - 120 kn


Inovativna, prirodna formula s ECOCERT certificiranim filterima mineralnog i biljnog podrijetla pogodna je za najosjetljiviju kožu te pruža učinkovitu zaštitu od cijelog spektra UVA i UVB sunčevih zraka. Losion je obogaćen blagotvornim sastojcima, poput ljubičaste mrkve, koja priprema kožu za izlaganje suncu, masline, koja podupire regeneraciju kože i pruža joj hidrataciju, te uljem maline koja prirodno štiti kožu od sunca i umiruje. Brzoupijajuća, vodootporna formula idealna je za njegu lica i tijela, za odrasle i djecu.
 
1/10
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
malikekoserk1
  • 19.7.2020 14:30:48
  • Bodova: 22982
  • Prijavi
Odličan izbor , meni nema bolje od Avene , stvarno mi pašu za kožu i nikada nemam nikakvih alergija, ni iritacija.
girlnextdoor
  • 19.7.2020 13:14:43
  • Bodova: 304
  • Prijavi
Eucerin photoaging losion mi je savršen, upija se brzo, nikakvih iritacija (a itekako sam im sklona), nema crvenila, koza je na kraju dana mekana i umirena. Za lice avene ili ducray melascreen, a ok mi je i larocheposay sun intolerance, samo je malo masnjikava.