Kako zaštititi kosu od soli i sunca na moru, ali i tijekom cijelog ljeta?

Kako zaštititi kosu od soli i sunca na moru, ali i tijekom cijelog ljeta?© Profimedia.hr

Ljeto je vrijeme kad se možeš malo opustiti, a to se odnosi i na kosu - prigrli opušteni, prirodni izgled i nauči kako zaštititi kosu od vrućine, sunca i vlage

Sunce, more i visoke temperature mogu oštetiti kosu ljeti što znači da joj moramo posvetiti više pažnje i zaštititi je kako bi ostala u savršenom stanju. Zato smo pronašle savjete poznatih svjetskih frizera, a najbolje od svega je što nisu uopće komplicirani, a pobrinut će se da ti kosa blista i nakon ljeta.
  Prema frizeru Earlu Simmsu postoji niz razloga zašto se kosa više oštećuje ljeti. "Štetne sunčeve zrake isušuju kosu posebno ako je kemijski tretirana", objašnjava Simms za Elle. "Ljetne vrućine pojačavaju štetu koja nastaje zbog raznih aparata za oblikovanje kose. Klor iz bazena ili općenito vlažna kosa i zatim sušenje na suncu više puta tijekom dana uzima danak", kaže dalje. Zbog toga je važno da imamo ljetnu rutinu njege kose. Evo kako održavati kosu u vrhunskom stanju ovog ljeta.
 
1. Kape i šeširi

Iako ti možda zvuči očito, puno nas ne nosi kapu i šešir, a trebale bi jer oni čuvaju kosu od oštećenja uzrokovanih sunčevim zrakama. "Nosi chic šešir, traku ili maramu kako bi zaštitila kosu. Ili ako ti je draže nanesi dosta regeneratora za kosu prije izlaska na sunce i ostavi ga tijekom dana, što će pomoći kosi da bude njegovana i hidratizirana", savjetuje Simms.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bojana Gregorić Vejzović (@bojana.g.v) on

1/4
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2