Kako se riješiti neugodnih uraslih dlačica: Imamo šest savjeta dermatologa

Kako se riješiti neugodnih uraslih dlačica: Imamo šest savjeta dermatologa© Pixabay

Ovo može biti jako neugodan problem i događa se vrlo često te je važno pročitati što kažu stručnjaci o dlačicama koje 'zapnu' u koži

Urasle dlačice - te dosadne, upaljene, crvene kvržice pojavljuju se na svim mjestima - od bikini zone, nogu, ruku i brade. Sigorno si se bar jednom susrela s ovim problemom pa i sama znaš koliko to može biti frustrirajuće. Zapravo se radi o zarobljenoj dlaci unutar vlastite folikule gdje se zatim nakuplja sebum i prljavština što dovodi do upale. Često da bismo riješile ovaj problem posežemo za pincetom, ali dermatolozi kažu da to i nije nabolje rješenje.
 
Urastanje se događa iz mnogih razloga. To može biti od brijanja, iritacije ili zbog kovrčavih dlačica. Bez obzira na uzrok,  postoje sigurni načini da se ukloni ovaj problem kako ne bi došlo ožiljaka, posebno na osjetljivim mjestima kao što je lice. Dermatolozi su objasnili kako možemo riješiti ovaj problem te imati lijepu i svilenkastu kožu:
 
1. Mjesto urastanja dlačica je važno

Mjesto gdje dlačice urastaju može pomoći kod procjene zašto se ovo događa. Urastanje se obično pojavljuje na svim mjestima gdje se redovito brijemo. "Kada brijačem skidamo dlačice, one su ispod površine kože, a kako rastu mogu ostati zarobljene ispod kože te se zatim uviti", objasnio je dermatolog Joshua Zeichner za MindBodygreen.


(Foto: Pixabay)

Druga područja na kojima se obično pojavljuje ovaj problem su brada ili bikini zona gdje su dlake malo grublje. Oštrije dlačice lakše ostanu pod kožom, ali i puno lakše stvore iritacije što uzrokuje upale. Utvrđivanjem mjesta na kojem se ovo događa može nam pomoći da shvatimo što trebamo činiti. Ako se pojavljuje na bradi, važno je utvrditi koje proizvode koristimo i što može utjecati na začepljenje pora. Ako je to bikini zona onda bi bilo dobro razmotriti neki drugi način uklanjanja dlačica, osim brijanja.
1/6
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
girlnextdoor
  • 23.9.2020 1:31:47
  • Bodova: 1379
  • Prijavi
Dodala bih:1. koristite uvijek spf u dnevno vrijeme. Izlaganje sunčevim zrakama može potamniti mjesto čupanja 2. Koristite losion na bazi AHA kiselina / retinola i obavezno niacinamida. Eksfolijanti će odstraniti mrtve stanice koje oko dlaka uzrokuju začepljenje folikula i pora3. Nakon brijanja koristite sredstva lagane teksture za umirenje (losioni/gelovi/tonici na bazi protuupalnih sastojaka kao što je npr. cink) :)