Kako se mijenja beauty rutina u 30-ima?

Kako se mijenja beauty rutina u 30-ima?© Unsplash

Briga o sebi trebala bi ti postati prioritet

S dolaskom u tridesete potrebno je malo više pažnje posvetiti sebi, vlastitom zdravlju i njezi kože. Upravo u tom razdoblju trebalo bi početi koristiti anti-age proizvode, kao i serume s vitaminima.
 
Želimo li da nam koža što dulje ostane mladolika i zdrava, trebamo se malo ozbiljnije pozabaviti s onime kako je njegujemo - izvana i iznutra. Starenje je neminovno svima od nas, a u ovim se godinama žena počinje susretati s određenim promjenama na svome licu i tijelu. Metabolizam se usporava, a sukladno tome mijenja se i sve ostalo. Koža gubi elastičnost i čvrstoću i počinju se pojavljivati prve bore.
 
U kasnim tridesetima počinje opadati razina hormona, a s time pada i razina ključnih elemenata zaslužnih za lijepu kožu, poput kolagena, elastina i hijaluronske kiseline.
 
Koža traži mnogo više hidratacije i njege pa je u svoju beauty i wellness rutinu potrebno uvesti određene promjene. Poželjno je uvesti određene korake koji će ti osigurati da i dalje izgledaš, ali i osjećaš se što bolje.
 

Foto: Unsplash

Eksfolijacija

Što smo starije, to je obnova stanica na koži sve sporija, a to rezultira većim brojem mrtvih stanica kože i gubotkom sjaja. Upravo iz tog razloga, uvedi u svoju beauty rutinu eksfolijaciju kože barem dva puta tjedno kako bi zadržala mladenački sjaj.
 
 
 
1/7
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2