Imaš dehidriranu kožu? Ovo su proizvodi koje vrijedi isprobati

Imaš dehidriranu kožu? Ovo su proizvodi koje vrijedi isprobati

Dehidriranu kožu najlakše je prepoznati po nedostatku sjaja te po isušenosti, a takva je koža i gruba na dodir

Postoje tri osnovna tipa kože – normalna, suha i masna, no onda postoje i neki podtipovi odnosno stanja kože, a jedno od njih je i dehidrirana koža. Uvriježeno je mišljenje kako je suha koža najčešće dehidrirana, no to nije posve točno jer i pojedinci s masnom kožom mogu imati problema s nedostatkom vlage u koži.
 
Razlika je u tome da suhoj koži nedostaje ulja, a dehidriranoj vode. Dehidriranu kožu najlakše je prepoznati po nedostatku sjaja te po isušenosti, a takva je koža i gruba na dodir. Osobe s dehidriranom kožom često su sklone i aknama te crvenilu.

Svi tipovi kože mogu biti dehidrirani, a takva je koža najčešće i više osjetljiva. Do gubitka vlage u koži najčešće dolazi zbog kombinacije razlitičitih negativnih vanjskih utjecaja poput hladnoće, vjetra, onečišćenja i sunčevih zraka, ali i radi upotrebe neodgovarajućih kozmetičkih proizvoda koji mogu isušiti površinski sloj kože.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lucy Williams (@lucywilliams02)


Važno je prepoznati dehidriranu kožu te joj pružiti odgovarajuću njegu. Na sreću, danas nam je dostupan zaista širok asortiman kozmetičkih preparata za različite tipove kože pa tako i dehidriranu.
 
Imaš li i sama problema s nedostatkom vlage u koži, potraži beauty proizvode obogaćene vitaminom E te hijaluronskom kiselinom. U drogerijama i ljekarnama pronaći ćeš zaista širok izbor proizvoda za hidrataciju. Naše prijedloge pogledaj u nastavku.


Foto: Unsplash, Instagram

Olival Hijaluron hidrator 4H - 119 kn


Koncentrirani Hijaluron hidrator 4H je namijenjen dubinskoj (re)hidrataciji svih tipova kože. Proizvod je serumskog tipa prozirne, brzoupijajuće teksture, a temelji se na sinergijskom djelovanju niza aktivnih tvari.
 
1/10
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
malikekoserk1
  • 28.4.2020 15:02:02
  • Bodova: 23931
  • Prijavi
Ponuda kremica je super. Moji favoriti su Eucerin i Nuxe.