Dermatolozi preporučuju: 15 jednostavnih i korisnih savjeta za njegu kože lica

Dermatolozi preporučuju: 15 jednostavnih i korisnih savjeta za njegu kože lica© Profimedia.hr

Kako bi koža bila lijepa i blistava potrebno ju je pravilno njegovati i zato ti donosimo popis najvažnijih stvari kojih se svaka žena treba pridržavati

Svi sanjamo o besprijekornoj, blistavoj koži, ali s novim proizvodima koji stalno dolaze i mnogim dostupnim savjetima o njezi kože na internetu, nije uvijek lako znati što je najbolje. Postoje osnove koje svi znamo - piti puno vode, dovoljno spavati i redovito čistiti lice, ali što je sa svim koracima između? Srećom, da bismo imali lijepu kožu ne moramo raditi neke čarobne postupke ili kupovati skupe kreme.
 
Dermatolozi i vrhunski beauty stručnjaci sastavili su popis najboljih savjeta za njegu kože. Od toga kako pravilno izabrati  sredstvo za čišćenje kože do važnosti čišćenja četkica za šminkanje. U nastavku pročitaj što je važno za blistavu kožu i najbolje od svega što su savjeti toliko jednostavni da ih možeš početi koristiti odmah.
 
1. Koristi sredstva za čišćenje za svoj tip kože

"Salicilni gel ili benzoil peroksid odlični su za masnu kožu ili sklonu aknama", objašnjava dermatologinja Ava Shamban za Goodhousekeeping. "Za suhu i zrelu kožu dobra je glikolna kiselina ili mliječna sredstva za čišćenje. Za kožu sa smeđim mrljama ili melazmom dobra su sredstva s alfa hidroski kiselinom", dalje objašnjava liječnica.

2. Nemoj koristiti previše proizvoda
Liječnica dr. Julia Tzu kaže da ne smije u isto vrijeme nanositi više proizvoda za njegu kože. Koža može postati gruba što će rezultirati s pukotinama i začepljenim porama.
 

via Giphy

3. Hidratacija tijekom dana i noći
"Najbolje vrijeme za hidratizaciju je odmah ujutro nakon tuširanja i neposredno prije odlaska na spavanje", objasnila je dr. Janet Prystowsky te dodaje da treba izbjegavati teške mirise i paziti da krema bude dovoljno hidratantna i da ne izaziva iritacije.
1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2