Čudesno ricinusovo ulje potiče rast kose i trepavica: Pronašle smo najbolje proizvode koji ga sadrže

Čudesno ricinusovo ulje potiče rast kose i trepavica: Pronašle smo najbolje proizvode koji ga sadrže

Ricinusovo je ulje odličan izbor za njegu suhe i dehidrirane kose, sprečava gubitak kose i potiče njezin rast

Ulja u njezi kože i kose u posljednje vrijeme postaju sve popularnija, a jedno od ulja koje je izuzetno vrijedno je ricinusovo ulje.
 
Ricinusovo ulje dobiva se iz sjemenki biljke ricinus, a iako je otrovna, ima ljekovito djelovanje. Ricinusovo je ulje bogato vitaminima, mineralima, masnim kiselinama i proteinima. Ima antibakterijska i antifungalna svojstva i vrlo je djelotvorno u njezi kose.
 
Pomaže i kod akni te kod raznih kožnih problema kao što su dermatitis, seboreja, i sl. Ricinusovo je ulje odličan izbor za njegu suhe i dehidrirane kose, sprečava gubitak kose i potiče rast kose. Može se koristiti i u njezi trepavica.
 
S obzirom na to da ima antibakterijska svojstva, pomaže i kod raznih infekcija vlasišta i peruti. Ricinusovo ulje sadrži i antioksidanse koji čine kosu snažnijom i glatkijom.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Natural beauty @cintiadicker #gomeshair #haircut #redhead #bestofbalayage #ginger

Objavu dijeli RICARDO GOMES (@gomeshair)


Kod njege kose ricinusovo ulje se može koristiti čisto, a može se pomiješati i s drugim uljima kao što su jojobino ili arganovo. Može se nanositi kao pakung – prije pranja kose ili pak za njegu, nakon pranja. Imaš li problema s vlasištem, ricinusovo ulje možeš umasirati u tjeme. Dovoljno ga je koristiti 1-2 puta tjedno.
 
Kod kupnje ricinusovog ulja biraj ono koje je nerafinirano i hladno prešano jer je takvo najkvalitetnije i u njemu su sadržani svi vrijedni sastojci.
 
Ako još uvijek nisi isprobala ricinusovo ulje u svojoj beauty rutini, daj mu šanse jer zaista je vrijedno i korisno. Neke od najboljih proizvoda s ricinusovim ulje koji su dostupni i na našem tržištu otkrivamo u nastavku.
 
Foto: Unsplash, Instagram

Mayam Ricinus Bio Ulje - 32 kn


Sredstvo za zaštitu kose i njegu kože. Na kožu djeluje umirujuće, štiti ju i daje joj vlagu. Odlično je kao ulje za čišćenje šminke (u kombinaciji s drugim manje viskoznim i ljepljivim uljima).
 
1/10
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
irija
  • 4.7.2020 15:43:23
  • Bodova: 49691
  • Prijavi
Ne volim baš ulja na kosi jer je masno i teško se ispire,ali možda probam.
malikekoserk1
  • 4.7.2020 14:43:10
  • Bodova: 22445
  • Prijavi
Odličan izbor , zvuči stvarno super , moram ga isprobati , naročito za kosu.
dodaa
  • 4.7.2020 10:13:31
  • Bodova: 34919
  • Prijavi
Nisam baš fan ulja, ali voljela bih isprobati to ricinusovo ulje.