Četiri maske za lice od avokada za lijepu kožu koje možeš napraviti kod kuće

Četiri maske za lice od avokada za lijepu kožu koje možeš napraviti kod kuće© www.profimedia.hr

Svježe lice bez znakova umora je najljepše. Kako bi se dobio taj efekt dovoljno je posegnuti za jednostavnim receptima. Maske za lice od avokada s medom ili jogurtom mogu ti pomoći da tvoje lice zablista

Domaće maske za lice od avokada spadaju među najbolje prirodne maske za lice koje su poznate po tome da njeguju i revitaliziraju kožu. Ovo voće sadrži minerale kao što su željezo, bakar, magnezij koji su jako važni za kožu, ali i vitamin A, E, B i K te nezasićene masnoće. Donosimo ti recepte za četiri maske koje su vrlo jednostavne za pripremu, a  svakako će pomoći koži da postane svježija i da nestane umor s lica.
 

Avokado nije samo dobar za zdravlje, već umiruje i suhu kožu. Med u maskama dobar je za kožu, kao i jogurt ili mlijeko. Isprobaj domaće maske od avokada kako bi nahranila, omekšala i osvježila kožu. Bilo koju od ovih maski možeš nanositi jedom tjedno. 
 
1. Maska s avokadom i medom za suhu kožu
Ova jednostavna maska za lice za suhu kožu koristi samo dva prirodna sastojka, avokado i med, a oba djeluju kao prirodni ovlaživači. Čini čuda za zrelu, naboranu i suhu kožu.
  • Uzmi jedan zreli avokado, ukloni koru i košticu, te u zdjeli pretvori avokado u kremastu kašu. Dodaj jednu žlicu meda i miješaj dok se ne pretvori u jednoličnu masku. Nanesi na kožu i ostavi 10 do 15 minuta, nakon toga sve isperi mlakom vodom i osuši lice mekanim ručnikom. 
2. Maska s avokadom i zobenim pahuljicama
Također vrlo jednostavna, za samo dvadesetak minuta vratit će koži svježinu i sjaj. Djeluje kao hidratantna maska i pomaže kod smanjivanja umora kože.
  • Uzmi pola zrelog avokada i pola šalice zobenih pahuljica. Skuhaj zobene pahuljice prema uputama na pakiranju i onda pomiješaj s pireom od avokada (bez kore i koštice) dok se ne pretvori u jednoliku masu. Nanesi na kožu i ostavi 10 do 15 minuta ili dok se ne osuši. Nakon toga ispereš mlakom vodom i obrišeš mekanim ručnikom.

(Foto: Pixabay)

3. Maska s avokadom i jogurtom
Ako želiš maknuti sjajni sloj sa svog lica, ova maska odlična je za masnu kožu. 
  • Uzmi 1/4 zrelog avokada i napravi od njega masu bez grudica te pomiješaj 1 žličicu običnog jogurta i 1/2 žličice meda. Dobro ih pomiješaj dok ne dobiješ jednoličnu masu. Nanesi masku na kožu 10 do 15 minuta ili dok se ne osuši. Isperi je mlakom vodom i obriši kožu mekanim ručnikom.
4. Maska za lice od avokada, banane i jaja
Uzmi 1/2 zrelog mekanog avokada, 1/2 zrele banane i 1 žumanjak. Izmiksaj i pomiješaj sve sastojke kako bi dobila jednoličnu pastu. Nanesi na kožu i ostavi 10 do 15 minuta. Isperi mlakom vodom, a zatim osuši kožu mekanim ručnikom.

Dodatne upute: 
  • Za izradu maski za lice koristi mekani i zreli avokado.
  • Kako bi maska s avokadom postala hladna i osvježavajuća, drži je u hladnjaku nekoliko minuta prije nanošenja.
  • Ako maski za lice dodaješ jaje, osjetit ćeš efekt zatezanja.
  • Savjet za osobe koje imaju izrazito suhu kožu. Dodaj par kapi maslinovog ulja kako bi maska još više hidratizirala kožu.
  • Operi lice toplom vodom kako bi uklonila nečistoću i prljavštinu prije nanošenja bilo koje maske, kako bi dobila najbolje rezultate.
  • Ne koristi sastojak ako si alergična na njega.
 
Komentari
+2