Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Bioeffect kozmetika za pomlađivanje - znanost u bočici

Bioeffect kozmetika za pomlađivanje - znanost u bočici

O znanstvenoj pozadini Bioeffect kozmetike za pomlađivanje i faktora rasta koji su pokrenuli revoluciju u kozmetici pomlađivanja.

Vođena strašću prema znanstvenom istraživanju, islandskim duhom ekološki prijateljske proizvodnje i usmjerenošću prema razvitku, tvrtka ORF GENETICS prije deset godina počela je razvijati Bioeffect proizvode za pomlađivanje koji sadrže faktore rasta.
 
»Otac kozmetike Bioeffect« Björn Örvar, doktor biljne molekularne genetike, predstavio nam je znanstvenu pozadinu razvoja faktora rasta koji znače revoluciju na području kozmetike za pomlađivanje.

Tvrtka u kojem je zaposleno trinaest znanstvenika primarno se bavi biljnom biotehnologijom – proizvodnjom faktora rasta u istraživačke i medicinske svrhe.

Drugi dio tvrtke bavi se proizvodnjom kozmetičkih proizvoda. "Prve godine bavili smo se razvojem genetske tehnologije za proizvodnju faktora rasta u medicinske svrhe, a tek kasnije smo počeli razmišljati o tome da bismo biljne faktore mogli koristiti i u kozmetičke svrhe", pojašnjava dr. Örvar. Rezultati višegodišnjeg rada jedinstveni su kozmetički proizvodi Bioeffect koji dokazano pomlađuju kožu.

Faktori rasta u medicini

1986. godine Nobelovu nagradu za medicinu dobila je ekipa istraživača za otkriće bjelančevine bitne za zdravlje ljudske kože – to je stanični aktivator  nazvan epidermalnim faktorom rasta (EGF). To je bio bitan korak za medicinu jer se na temelju tog otkrića počela istraživati uloga brojnih drugih staničnih aktivatora u tijelu i mogućnost za njihovu upotrebu u medicinske svrhe.
 
"Faktori rasta djeluju kao stanični aktivatori: pokreću diobu stanica, njihovu diferencijaciju i održavanje. Naime, svaka stanica ima na površini receptore na koje kao ključ u bravu pristaje određeni faktor rasta. Kada dođe do kontakta između staničnog receptora i staničnog aktivatora u stanici dođe do biološkog odaziva. Postoji više od sto vrsta staničnih aktivatora, a svaki ima svoju ulogu. Zahvaljujući staničnim aktivatorima matične se stanice razvijaju u specijalizirane stanice, ali moraju doći u kontakt s točno određenim faktorom rasta.
 
Ove spoznaje koristi znanost, posebice na području regenerativne medicine. Naime, uporabom faktora rasta i matičnih stanica već se sada invitro uzgajaju neka ljudska tkiva, kao što je koža koja se presađuje osobama s opekotinama, strukture od hrskavice kao što su uho i dušnik, mjehur, neuroni…
Neki znanstvenici predviđaju da će već u sljedećih pet do deset godina biti moguće proizvesti brojne druge strukture ljudskog tijela i organe«, kaže dr. Örvar.
 

 Björn Örvar, doktor biljne molekularne genetike

Kako su faktori rasta povezani s kozmetikom za pomlađivanje?
 
Kao što je poznato, starenjem je proizvodnja kolagena i elastina usporena, opuštaju se i potporna tkiva te smanjuje brzina obnavljanja stanica. Zato koža postaje sve suša i naboranija. Faktori rasta u koži kao što je EGF pokreću obnavljanje stanica te proces proizvodnje kolagena i elastina u koži. S godinama ih je u našem tijelu sve manje, a smanjuje se i broj njihovih receptora.
 
Pravim koktelom faktora rasta moguće je potaknuti stanice da se ponašaju kako su se ponašale u mladosti – faktori rasta pokreću procese samoobnove. Koži se vraća prirodni sjaj, vlažnost i zategnutost, a bore se ublažavaju.

Jedinstveno u svijetu – faktori rasta iz biljaka

"I druge tvrtke u kozmetičkim proizvodima koriste faktore rasta, ali ih proizvode iz bakterijskih (E. coli) ili životinjskih stanica. Bioeffect, tvrtka kći ORF GENETICS-a, jedina je tvrtka u svijetu koja ih proizvodi iz biljaka.
Naime, biljni faktori rasta su puno čišći od onih koji dolaze iz bakterija i utvrdili smo da je za razvoj najučinkovitijih faktora rasta najpogodniji ječam.
Za nas je bilo ključno razviti proizvode sa sastojcima koji će EGF održavati stabilnim i učinkovitim. Ujedno su takvi proizvodi morali biti pogodni za upotrebu na koži", pojašnjava dr. Örvar.
 
To im je s prvim proizvodom – serumom protiv starenja BIOEFFECT EGF SERUM-om – koji sadrži čovjeku slične faktore rasta i uspjelo. Svaka bočica seruma sadrži faktore rasta iz stotina sjemenki ječma.

Dosada su razvili već nekoliko proizvoda. Tako se u liniji Bioeffect osim Bioeffect Egf Seruma nalaze i drugi proizvodi za njegu kože, lica i tijela koji sadrže epidermalni faktor rasta (EGF) dobiven iz biljaka.

Znanstveno dokazana učinkovitost proizvoda Bioeffect

Učinkovitost Bioeffect proizvoda testira se dvostrukim slijepim istraživanjima i kontrolnom grupom. Testovima se mjere brojni parametri, od vlažnosti i elastičnosti kože do volumena finih linija. "Sa sigurnošću možemo tvrditi da faktorima rasta utječemo na izgled i površinu kože: koža postane glađa i nježnija. Osim veće elastičnosti kože te ublaženja bora i finih linija najvidljiviji rezultat je i dramatično povećanje količine kolagena u koži", pojašnjava sugovornik.
 
O učinkovitosti svjedoče i zadovoljne korisnice i korisnici diljem svijeta te više od 15 međunarodnih nagrada koje je kozmetika Bioeffect primila u zadnjih pet godina.
 
I ubuduće ćemo nastaviti s istraživanjem mogućnosti upotrebe novih faktora rasta i njihovih kombinacija. Dok iza njih stoji prava znanost, i kozmetički proizvodi mogu imati bitnu ulogu kod usporavanja starenja kože'', pojašnjava dr. Örvar.
 
Kozmetički proizvodi Bioeffect prodaju se po Europi, Americi, Australiji, Japanu, a od prošle godine dostupni su i u Hrvatskoj.
 
Više informacija na bioeffect.com.hr
 
Komentari
+2
 
ollie25
 • 22.5.2016 15:32:11
 • Bodova: 601
 • Prijavi
gdje su cijene?
rozanna
 • 12.5.2016 20:44:20
 • Bodova: 34791
 • Prijavi
S dobivenim uzorkom moram priznati da mi je ugodna kremica i serum (premalo za neki sud), no nikad si neću moći priuštiti cijelu kremu i serum, jer toliko ne mogu zaraditi, kad krema košta kao mjesečna potrošnja grijanja. Mislim što je njima??? Kome to mogu prodati, a mislim da i oni koji imaju love ne bi dali toliko za kremicu koju tek mora probati da bi bio uvjeren da tako djeluje.
astoria
 • 12.5.2016 15:17:36
 • Bodova: 25884
 • Prijavi
da li je moguce kolike su cijene?
bluna
 • 12.5.2016 11:46:14
 • Bodova: 31505
 • Prijavi
Osobno ne bih dala tolike novce jer nijedna krema, po mom iskustvu, nema tako dramatičan efekt da bi toliko vrijedila.Genetsko naslijeđe je prvi faktor, potom prehrana, bolesti, a potom njega.Ponavljam, to je moje mišljenje i iskustvo.
dorryy00
 • 12.5.2016 10:49:07
 • Bodova: 27162
 • Prijavi
OK...upravo sam pogledala cijene i u šoku sam.....
dorryy00
 • 12.5.2016 10:41:22
 • Bodova: 27162
 • Prijavi
ja sam jako zadovoljna s ovim uzorkom barem što sam dobila i lijepo mi nahrani kožu , na drastično pomlađivanje niti ne računam već mi važna sama ugoda na licu koju mi pruža ova krema. Morat ću malo provjeriti cijene!
canyon
 • 12.5.2016 10:36:55
 • Bodova: 14080
 • Prijavi
I sama kupujem i koristim kreme ali ako ova njegova tako djeluje i pomlađuje i tako čini čuda......što je njemu brate mili,što na njega ne djeluje?????
megi015
 • 12.5.2016 10:14:56
 • Bodova: 3879
 • Prijavi
Dobila sam putno pakiranje iz kutijice i koristim ga, ali smatram da nije dovoljna kolicina da bi se uvjerila u rezultate a s druge strane to mi je previse novaca da dam za isprobavanje . Moguce da su proizvodi zaista kvalitetni, ali cijenom su nedostupni vecini zena
ivas
 • 12.5.2016 10:06:35
 • Bodova: 51735
 • Prijavi
dobila sam Bioeffect u kutijici...ugodna krema za kožu i serum koji koristim povremeno...ali ne izgledam još mlađe otkad je koristim..a da je skupo...uh, bogme jest
stiponja79
 • 12.5.2016 9:58:36
 • Bodova: 59953
 • Prijavi
Neznam kako je uopće moguće da itko ima bore....