Beauty proizvodi koje bi trebala izbjegavati u ljetnim mjesecima

Beauty proizvodi koje bi trebala izbjegavati u ljetnim mjesecima© Depositphotos

Mnogi proizvodi koje inače svakodnevno koristimo mogu biti preteški i premasni tijekom vrućih ljetnih dana

Ljeto je istovremeno najbolje i najgore godišnje doba. Uživamo u lijepom vremenu, moru i opuštenosti u zraku, ali se mučimo s vrućinama i vlagom.
Iako postoje one žene koje izgledaju svježe, kao da visoke temperature i vlaga u zraku uopće nemaju utjecaj na njihovu kožu, za veliku većinu nas potrebno je puno termalne vode, hlađenja lepezom i što više mirovanja kako bi izgledale koliko toliko pristojno tijekom ljetnih sparnih dana i večeri. Ipak, i oni mogu biti podnošljiviji a pravim kozmetičkim proizvodima.

S dugim toplim ljetom pred nama, možda nije loša ideja promisliti o proizvodima za njegu kože koje koristiš na dnevnoj bazi, posebno jer su neki od njih preteški i premasni za trenutnu svakodnevnu upotrebu.

Kako bismo ti pomogle uspostaviti ljetnu beauty rutinu kojoj će tvoja koža biti zahvalna, istražile smo od kojih proizvoda bi trebala napraviti pauzu tijekom ljetnih mjeseci. 
 
Puderi s visokim prekrivanjem

To je nezgodan teren: ljeti dobivamo više prištića, koža nam se više crveni, pa je logično da želimo dobro prekriti lice puderom i korektorom. Ipak, dermatologinja Shilpa Agarwal za portal ClassPass naglašava kako u tom scenariju vjerojatno činiš više zla nego koristi.

"Sastojci koji se nalaze u puderu s visokim prekrivanjem mogu začepiti pore i samo doprinijeti ljetnom izbijanju prištića i ostalih nepravilnosti“, objašnjava ona. Potraži riječ 'nekomedogeno' u sastojku pudera. To znači da je formuliran na način da izbjegava začepljenje pora.

Osim toga, dermatologinja Agarwal predlaže izbjegavanje određenih sastojaka. „Neki sastojci koje posebno treba izbjegavati su mineralno ulje, silikon i vazelin, koji svi mogu uzrokovati nakupljanje masnoće unutar kože. Za ljetno razdoblje pokušajte koristiti lagane BB kreme, tonirane hidratantne kreme ili puder u prahu koji mogu pomoći u upijanju viška masnoća."

A još kritičnije od onoga što nanosiš na lice, je da to i skineš. "Uklanjanje šminke i čišćenje lica je ključno", ističe dermatologinja i dodaje: "Vježbanje i spavanje sa šminkom neizmjerno doprinose blijedoj i umornoj koži i aknama, pa uvijek pronađite nekoliko minuta (bez obzira koliko bili iscrpljeni ili bezvoljni) da dobro očistite lice."
 

(Foto: Unsplash)
1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2