Balzami za usne sa zaštitnim faktorom od kojih se nećemo odvajati

Balzami za usne sa zaštitnim faktorom od kojih se nećemo odvajati© Unsplash

Nikada ne krećemo na plažu ili vodeni park bez kreme za sunčanje, no često zaboravimo na svoje usne. Zaštiti ih njegujućim balzamima sa SPF-om

Ključni pribor za plažu uvijek su ručnik, japanke, boca vode, dobra knjiga i krema za sunčanje, a rijetko kad se sjetimo zaštititi svoje usne. Baš kao što tijelo i lice redovito mažeš kremama sa SPF-om i tvojim usnama je potrebna posebna briga. 
  
Usne su posebno osjetljive na UV zračenje sunca jer je koža na njima puno tanja nego na ostalim dijelovima tijela. Prekomjerno izlaganje usana suncu dovodi do pojave stotina malih bora zbog kojih se tvoje usne, ali i lice, doimaju puno starijima nego što jesu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madelynn De La Rosa ˘ (@madewin) on


Osim što ti je tijekom ljetnih mjeseci potreban zaštitni faktor, dobar balzam za usne štitit će ih od povjetarca koji može jako isušiti tvoje usne, pogotovo ako ih stalno oblizuješ. Dehidracija je još jedan faktor koji utječe na pojavu borica na usnama, tako da nikako ne zaboravi popiti dnevnu količinu vode. 

Što ako si već provela mnogo vremena na suncu i nisi bila svjesna da i usne trebaju zaštitu? Nemoj se brinuti, još nije prekasno da ih spasiš. Prvo što trebaš napraviti je temeljiti piling usana koji će istovremeno ukloniti suhu kožu i njegovati ih hranjivim uljima i zatim izaberi jedan od balzama u nastavku te nikada nemoj izlaziti na sunce bez njega. 
 
Melem SUN za usne, 25 kn

1/10
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
malikekoserk1
  • 1.7.2020 14:50:34
  • Bodova: 22445
  • Prijavi
Od Kiehl`s balzami su mi super. Usne su mi se preporodile od kada ga koistim. A i tu isto ima odličnih u ponudi koje treba isprobati.