Balzami za usne - štite, njeguju i čine usnice neodoljivim. Ovo su naši favoriti

Balzami za usne - štite, njeguju i čine usnice neodoljivim. Ovo su naši favoriti© Pexels/promo

Zanemaruješ li, vjerojatno, najaktivniji (uz srce) organ svog tijela? One bez prestanka rade - ili pričaju ili jedu ili ljube. Zaslužuju zbog toga posebnu njegu


U nadolazećim godišnjim dobima, jeseni i zimi, kosa, koža pa time i usne traže posebnu njegu. Kao što ćeš se od hladnoće zaštititi toplom odjećom, usne ćeš čuvati redovitom hidratacijom i njegujućim uljima.

Na taj način prevenirat ćeš njihovo sušenje, pucanje, a time i stvaranje ranica koje su otvorena vrata u organizam različitim virusima i bakterijama. To znači da kvalitetan balzam za usne, ne samo da ih čini lijepima, već ti i čuva zdravlje. Osim višekratnog nanošenja balzama kroz dan, jednom tjedno bi trebala napraviti i piling usana kako bi s njih maknula mrtvu kožu. 

(FOTO: Pixabay)

Zimi su najpopularniji bogati balzami na bazi meda, pčelinjeg voska te oni koji sadrže aloe veru, badem, jojobu ili kokos. Danas balazmi nerijetko imaju i više uloga od same zaštite usana - vizualno ih čine većima i naglašavaju njihovu prirodnu boju. 

U nastavku ti donosimo najbolje balzame za usne po našem izboru i ne zaboravi još jednu stvar. Niti jedan balzam ti neće pomoći ako se ne riješiš navike oblizivanja usana. Da, osjetit ćeš trenutačno olakšašnje, no već za minutu ili dvije tvoje će usne biti opet suhe. Stoga, znaš kako se kaže, jezik za zube:)


 
Artdeco Color Booster Lip Balm, balzam za jačanje prirodne boje usana, 67,90 kuna

Daje usnama nježnu ružičastu nijansu u skladu s prirodnom pH vrijednosti kože.
1/10
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
girlnextdoor
  • 15.9.2020 13:34:18
  • Bodova: 76
  • Prijavi
Carmex u teglici i povoljna a nevjerojatno dobra varijanta - Biobaza Bee balm avokado