8 navika koje imaju žene sa sjajnom kožom lica

8 navika koje imaju žene sa sjajnom kožom lica© Pixabay

Pronaći odgovarajuće proizvode za njegu lica ponekad predstavlja pravi izazov, ali postoji nekoliko 'skincare' tajni koje se mogu primijeniti na svakoga i svačije lice učiniti sjajnijim i zdravijim

Složit ćeš se da ne postoji osoba koja se barem u jednom periodu svog života nije susrela s nekim od problema na koži lica - bilo da su to akne, osjetljiva, masna ili suha koža ili nešto treće.

Pronaći odgovarajuće proizvode za njegu lica ponekad predstavlja pravi izazov, ali postoji nekoliko 'skincare' tajni koje se mogu primijeniti na svakoga i svačije lice učiniti sjajnijim i zdravijim. Ovih osam navika imaju ljudi sa sjajnom kožom lica, a ako ih se pridržavaš, i ti ćeš postati jedna od tih ljudi. 

1. Koristi toner

Toner je važan proizvod rutini jer, osim što osvježava kožu nakon čišćenja, služi i kao podloga kremama.

Dobra stvar je što za njega nećeš morati potrošiti bogatstvo, a toner koji ti mi preporučujemo je vještičja lijeska.

Njezin biljni ekstrakt sadrži antioksidanse, a istraživanja su pokazala da ima protuupalne učinke, što je odlično za tvoje lice ako imaš problema s aknama.

2. Ljepota dolazi iznutra

Nije sve u njezi lica - važno je ono što se događa u tvom organizmu. Na svoje lice možeš nanijeti sve najbolje proizvode, ali ti neće puno pomoći ako ne obratiš pažnju na ostatak tijela.

Tvoja svakodnevna rutina ovdje igra važnu ulogu - zdrava i raznolika prehrana, dovoljan unos tekućine, tjelovježba i dobar san.

Znamo da je to sve teško postići, ali i odlazak na spavanje sat vremena ranije ili dodavanje vitamina u prehranu sigurno će napraviti veliku razliku.
 

(Foto: Pixabay)

3. Kofein

Znamo da je šalica kave neizostavan dio jutarnje rutine koji te razbudi. Iako kofein nije toliko zdrav, može imati dobre učinke na kožu ako ga se nanosi direktno na nju.

Tako, primjerice, zeleni čaj pomaže u smanjenju natečenosti i podočnjaka kod očiju. Sve što trebaš je umočiti vaticu u čaj i držati je preko očiju pet do deset minuta.

Čaj će osvježiti i razbuditi kožu, tako da si spremna za početak dana. 

4. Koristi kremu za sunčanje

Iako je to 'must' svake beauty rutine, posebice tijekom ljetnih mjeseci, mnogi i dalje zanemaruju važnost SPF faktora.

Važno je nanijeti kremu na cijelo područje lica i vrata kako bi izbjegla pojavljivanje sunčevih pjega ili hiperpigmentacije, a SPF od 30 neka ti bude minimalna zaštita, neovisno o tome kakav tip kože imaš.
 

(Foto: Pixabay)

5. Hidratiziraj kožu - mlijekom

Nanošenje mlijeka na kožu blazinicom jako ju smiruje, posebno kod različitih bolesti kože, poput ekcema, osipa ili iritacije.

Dobra stvar je što se poslije tretiranja mlijekom lice ne mora ni oprati - dovoljno je nanijeti hidratantnu kremu

Mliječna kiselina korisna je za kožu jer, osim što se koristi za rehidrataciju kože, poboljšava njenu teksturu zbog svojih piling-svojstava.
 

(Foto: Pixabay)

6. Manje je više

Čak i ako nemaš vremena za beauty rutinu u deset koraka svakog jutra i svake večeri, to nije loša stvar.

Umjesto da umaraš kožu nanošenjem deset različitih proizvoda, pronađi jedan pravi proizvod - to, primjerice, može biti serum koji ćeš nanositi prije spavanja, ili neki drugi proizvod koji će najbolje odgovarati tvojoj koži. 

7. Hidratacija

O kakvom god tipu kože se radilo, hidratacija je najvažniji korak u svakoj rutini i to mora biti prva stvar koju ćeš napraviti, naravno nakon što si temeljito očistila lice. 
 

(Foto: Pixabay)

8. Koristi retinoide

Poslije hidratantne kreme i kreme za sunčanje, stručnjaci najviše preporučuju kreme koje sadrže retinoide, odnosno vitamin A, posebno ako se radi o koži sklonoj aknama.

Vitamin A u početku iritira i isušuje kožu, čime ona postaje dodatno osjetljiva na sunce pa dermatolozi predlažu njegovo korištenje uglavnom u zimskim mjesecima. 

Dobra stvar je što retinoidi odstranjuju mrtve stanice i omogućuju razvoj svježe i zdrave kože, a potiču i površinsku proizvodnju kolagena.


Sada kada si saznala sve o pravilnoj njezi kože, nadamo se da će i tebi ovih osam koraka preći u naviku.
 
Komentari
+2
 
malikekoserk1
  • 28.10.2019 14:40:27
  • Bodova: 23134
  • Prijavi
Hvale vrijedni savijeti .Ipak je zdrava koža najljepša.