'7 skin' metoda: Sve što trebaš znati o korejskom beauty tretmanu koji će ti podariti kožu iz snova

'7 skin' metoda: Sve što trebaš znati o korejskom beauty tretmanu koji će ti podariti kožu iz snova© Unsplash

Samo jedan jedini proizvod ključan je za ovu metodu, a zahvaljujući njemu koža će ti svakog dana blistati

Zamisli sjajnu, čistu i ozarenu kožu koja pršti od hidratacije, onakvu kakva bi bila nakon skupog dvosatnog tretmana njege lica. A sada zamisli da takvu kožu imaš svaki dan, i to bez da hodaš na skupocjene tretmane. I to je moguće, a odgovor se nalazi u korejskom beauty tretmanu koji ne može biti jednostavniji. 
 
Poznato je da je Koreja svjetska velesila kada je u pitanju njega kože, a korejski su proizvodi za njegu lica, kao i tretmani, iz dana u dan sve popularniji. To ni ne čudi, s obzirom da korejska njega kože fokus stavlja prvenstveno na zdravlje kože, hidrataciju i blistavost, a dokaz tomu su i žene iz Koreje, čija je koža lica sjajna i gotovo pa savršena. 

Jedan od takvih tretmana koji je postigao popularnost i koji kruži internetom je takozvana "7 skin" metoda, tehnika nanošenja tonika na lice sedam puta zaredom, odakle i dolazi ime ove metode.
 

Kako djeluje "7 skin" metoda?

Kada na svoju kožu nanosiš više proizvoda odjednom, koža često ne stigne upiti sve sastojke, zbog čega je ova metoda idealna - nanošenje nekoliko tankih slojeva hidratantnog tonika omogućit će tvojoj koži da upije više hidratantnih sastojaka, upijajući ih sloj po sloj. Trik je u tome da tonik naneseš sedam puta, i to nakon čišćenja lica i prije nanošenja hidratantne kreme, što će tvojoj koži pružiti sjaj, hidratizirati ju i nahraniti. 
 
(Foto: Pexels)
 
Ono što ovu metodu razlikuje od raznih ostalih tretmana jest to da, ako ju dosljedno provodiš, tvoja će koža iz dana u dan izgledati sve bolje - visoka razina hidratacije stvorit će zdravije okruženje u kojem će stanice tvoje kože bolje funkcionirati. 
 

Kako uvesti "7 skin" metodu u svoju rutinu?

Iako ti se možda čini da će ti sedam slojeva oduzeti previše vremena i da ćeš potrošiti previše proizvoda, uvođenje ove tehnike u beauty rutinu ne može biti jednostavnije. Oduzet će ti malo više vremena nego tvoja uobičajena rutina, a za svako novo nanošenje tonika bit će ti potrebno svega nekoliko kapi. 

Prvo očisti svoje lice kao što to inače radiš i osuši ga tapkanjem rukama - nemoj ga osušiti u potpunosti jer bi prvi sloj tonika trebala staviti na malo vlažniju kožu, a prvi sloj nanesi pomoću blazinice, ili najjednostavnije rukama. Postupak ponovi sedam puta i to na način da tonik lagano utapkaš u kožu. Nakon što si završila s nanošenjem tonika, na lice nanesi serum ili hidratantnu kremu kako bi zadržala hidrataciju. 

(Foto: Pexels)

Ovisno o tvom tipu kože, možda ti uopće neće biti potrebna hidratantna krema, ili će ti biti dovoljno tri do pet slojeva tonika, umjesto sedam. Sama ćeš otkriti što tvojoj koži najbolje odgovara i sukladno tomu prilagoditi ovu metodu.
 

Kakve je tonike najbolje koristiti?

Dermatolozi smatraju da je ova metoda u potpunosti sigurna za tvoju kožu, dok god koristiš tonik koji u sebi ne sadrži alkohol, budući da tonici na bazi alkohola mogu isušiti tvoju kožu i uzrokovati iritacije. Srećom, većina tonika, a posebno onih iz korejskih brendova, ne sadrže alkohol i prepuni su hranjivih sastojaka koji hidratiziraju tvoju kožu i daju joj sjaj, a imaju jednaka svojstva kao i hidratantne kreme. 

Ovih devet tonika u sebi ne sadrže alkohol, a dostupni su i kod nas.
 
Chanel Le Tonique, 300 kn

Tonik za lice bez alkohola Chanel Le Tonique na bazi je vode i pogodan je za sve tipove kože lica.
1/9
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2