5 razloga zašto bi trebala uvrstiti shea maslac u svoju rutinu

5 razloga zašto bi trebala uvrstiti shea maslac u svoju rutinu© Depositphotos.com

Hidratizira, potpuno je prirodan i odličan je za zdravlje kože

Kada se govori o njezi kože, kose i tijela, prednosti prirodnih ulja i maslaca su beskrajne. I dok se najčešće piše o blagodatima kokosovog ulja, koje se u beauty rutini može uistinu koristiti na beskrajno mnogo načina, često se zanemaruju neki drugi prirodni proizvodi čije su koristi za kožu isto tako fantastične.
 
Karite odnosno shea maslac dobiva se iz orašastih plodova karite drveta i odličan je balzam koji štiti, njeguje i obnavlja kožu. Obiluje vitaminom E, koji je vrlo bitan za zdravlje naše kože. Karite maslac je veganski i posve prirodan proizvod, a zbog svojih je snažnih svojstava i blagodati u njezi kože jedan od glavnih sastojaka mnogih kozmetičkih proizvoda.
 
 Karite odnosno shea maslac trebao bi se nalaziti u svačijoj kupaonici, a top pet razloga zbog kojih bi ga trebala uvrstiti u svoju beauty rutinu otkrivamo ti u nastavku.
 
 
Foto: Unsplash

Možeš ga koristiti na licu, tijelu i kosi

Karite maslac može se u beauty rutini koristiti na mnogo načina - kao balzam za kožu lica, usne, stopala, suhe laktove. U sebi sadrže vrijedne sastojke koji obnavljaju, njeguju i štite kožu. Odgovara svim tipovima kože i doslovno ga možeš koristiti od glave do pete. Pogodan je i za osjetljivu kožu i ne potiče nikakve alergijske reakcije.
 

1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2