4 savjeta za jutarnju beauty rutinu koja će ti skinuti 10 godina s lica

4 savjeta za jutarnju beauty rutinu koja će ti skinuti 10 godina s lica© Instagram/SkinCare

Zanima te kako možeš izgledati mlađe? Slijedi ova četiri savjeta i skini deset godina sa svojeg lica

Kada je riječ o njezi kože, dosljednost se isplati. Bez obzira jesi li guru za njegu kože s policom prepunom maski za lice ili jednostavno držiš stvari na minimumu, važno je da se redovno brineš za svoju kožu. Uključivanjem nekoliko specijaliziranih proizvoda i jednostavnim držanjem zdravih navika skinut ćeš nekoliko godina sa svog lica. 

Dermatolozi se kunu u ova četiri savjeta. Tvrde da ako se budeš redovno pridržavala ovoga u samo nekoliko tjedana ćeš skinuti deset godina s lica.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VICTORIA•LYN (@victorialyn) on

 

Svako jutro prije šminaknja na lice nanesi kremu za sunce

Nije tajna da je ključno svakodnevno nanošenje kreme za sunce kako UV zrake ne bi oštetile kožu, uzrokovale bore i potencijalno dovele do raka. Dermatolozi kažu da bi svakodnevna upotreba kreme za sunčanje zapravo mogla preokrenuti znakove starenja i oštećenja kože, što je još veći razlog da je dodaš u svoju jutarnju rutinu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vitamin A (@vitaminaswim) on

Hidriraj se

Svaki dan započni velikom čašom vode kako bi bila pravilno hidrirana. Voda tvojoj koži daje elastičnost što pomaže u sprečavanju formiranja bora i sitnijih linija. Održava kožu hidratiziranom tako da tijekom dana izgleda svjetlije i zdravije, a također ti pomaže pri izbacivanju štetnih toksina iz tijela. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EQUA bottiglie d'acqua (@equa_italy) on

 

Retinol je tvoj najbolji prijatelj

Čini se da svugdje gdje pogledaš neki novi proizvod je na bazi retinola koji se reklamira kao najbolji novi beauty proizvod za ljepotu. Retinol pomaže u smanjenju bora i pojačava prirodnu proizvodnju kolegena. Pomaže i u uklanjanju mrlja i neravne kože pa ti ostaje blistav ten. Dermatolozi preporučaju korištenje retinola jednom tjednu dok se koža ne navikne, a kasnije može i češće.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Francisca Guerrero Vergara (@francisca_guerrerov) on

 

Čisti i navlaži kožu

Nikada ne smiješ preskočiti svoju rutinu za njegu kože. Jednostavnim pranjem i hidratiranjem postići ćeš sjaj kože. Izgledat ćeš energičnije i blistavije, a tvoja koža će biti spremna za nanošenje bilo kakve šminke. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SkinElegance (@skineleganceint) on


Pročitaj još:
 
Komentari
+2