Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Jedrenje

Jedrenje

Jadranska obala pravi je raj za ljubitelje jedrenja

Umijeće upravljanja jedrilicom, odnosno plovilom na vodi pokretanog isključivo snagom vjetra - jedrenje, izuzetno je popularno među poslovnim ljudima. Jedrenje se u svojim počecima koristilo isključivo u ribarstvu, obrani od neprijatelja, trgovini na trgovačkim brodovima, no danas je jedrenje za većinu zaljubljenika ovoga sporta, omiljeni vid zabave, uživanja i rekreacije.

Raj za zaljubljenike jedrenja

Jadranska obala pravi je raj za ljubitelje jedrenja, jer Jadransko more nudi prekrasan krajolik te brojne mogućnosti za istraživanje ljepota čistoga mora, skrivenih uvala, uživanje u pješčanim i šljunčanim plažama, ronjenju te uživanje u osjećaju vožnje. Iako se čini jednostavnim, upravljati jedrilicom nije lako, jer se treba boriti sa smjerom vjetra, uvjetima na vodi, a često i drugim nepogodama.

Naša obala domaćin je brojnim domaćim i stranim nautičarima koji dolaze istražiti našu obalu za koju kažu da je najzanimljivija i najljepša na Mediteranu. Oni vještiji jedrenju na plovidbu i avanturu će se uputiti samostalno, no za one koji nisu sigurni u svoje umijeće upravljanja jedrilicom, preporučuje se najam posade ili skipera. U ponudi su i brojne opcije najma - od manjih i srednjih brodova pa sve do velikih gotovo luksuznih jahti koje se mogu unajmiti sa skiperom, bez njega ili sa posadom. Cijene najma ovise o više faktora (veličina broda, period i dužina najma, bazna luka, oprema i sl.).

Nemate li nikakva iskustva u jedrenju, upišite se na jedan od osnovnih tečajeva koji će vas osim teoretskih znanja iz osnova jedrenja, aerodinamike jedra, navigacije, izbjegavanja sudara na moru, sigurnosti i sličnih pitanja, upoznati i sa praktičnim dijelom u kojemu će instruktor polaznicima u malim grupama prenijeti dovoljno znanja za samostalno jedrenje.

poslovni-stil.info

 
Komentari
+2
 
eta
  • 6.1.2009 17:28:51
  • Bodova: 438
  • Prijavi
OK je clanak.