Tražiš preporuku za dobru knjigu, ali ne voliš romane i poeziju? Imamo naslove za tebe

Tražiš preporuku za dobru knjigu, ali ne voliš romane i poeziju? Imamo naslove za tebe© Unsplash

Iako nas većina uživa u srcedrapajućim ljubavnim romanima ili dubokoumnoj poeziji, nekada nam treba doza realnosti

Knjige mogu biti ne samo zabavne nego i vrlo poučne. Iako su romani i poezija i dalje najpopularnija vrsta štiva koje se čita diljem svijeta, popularnost takovanih non-fiction knjiga u sve je većem porastu. Kako je znanost postala sve dostupnija široj populaciji, mnogi znanstvenici i stručnjaci na zanimljiv i jednostavan način pokušavaju čitateljima približiti teme kojima se bave dugi niz godina. Tako je primjerice grana znanosti poput genetike, koja je vrlo kompleksna, kroz riječi Richarda Dawkinsa opisana tako da ju možemo razumjeti baš svi. 
 
Ako još nisi, daj šansu nekoj od knjiga na ovom popisu, možda će ti otvoriti potpuno novi svijet non-fiction literature. 
 
 
Sapiens, kratka povijest čovječanstva – Yuval Noah Harari

Autor ove knjige odlučio se za nešto drugačiji pristup povijesti čovječanstva. Ne zanima ga beskonačna sapunica ljudske povijesti. Čovječanstvo promatra kao biološku vrstu i u tom kontekstu objašnjava velike prekretnice u našoj povijesti. Umjesto na ere, podijelio ju je u četiri revolucije: kognitivnu, agrarnu, unifikacijsku i znanstvenu. Prema Harariju, prve tri revolucije su nas stvorile, dok bi nas četvrta mogla uništiti, ali ne nekakvom senzacionalnom kataklizmom. Sapiens bi, naime, mogao postati prva vrsta koja je počinila kolektivno samoubojstvo zbog prevelike želje za napretkom. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Counterbooks | Bookstagram (@counterbooks) on

1/8
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
tikica-
  • 4.4.2020 12:47:56
  • Bodova: 55057
  • Prijavi
Korisna literatura,svakako koju bi isto trebalo pročitati.