Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Španjolska večer na istoku Hrvatske!

Španjolska večer na istoku Hrvatske!

VEČER ŠPANJOLSKE GLAZBE - Sjećanje na Antonia de Torres koji će se održati sutra, 6. listopada u Mramornoj dvorani dvorca Eltz u Vukovaru

U Gradskom muzeju Vukovar / Dvorac Eltz / Galerija Oranžerija održat će se izložba pod nazivom ŠPANJOLSKO SLIKARSTVO od XV. do XVIII. Stoljeća – IZBOR IZ ZBIRKE WÜLLNER povodom 400. obljetnice rođenja Bartoloméa Estebana Murilla koja je organizirana pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj.

Ljubitelji španjolske umjetnosti će u subotu 6. listopada u Gradskom muzeju u Vukovaru imati priliku prisustvovati otvorenju izložbe i koncertu mladog umjetnika Zlatka Josipa Grgića.

Talentirani glazbenik će dodatno uljepšati otvorenje izložbe svojim majstorskim sviranjem na gitari koje će pokazati na koncertu pod nazivom –VEČER ŠPANJOLSKE GLAZBE – Sjećanje na Antonia de Torres. Koncert će se održati nakon otvorenja izložbe u Mramornoj dvorani dvorca Eltz s početkom u 19:30 sati. Za mladog umjetnika ovo je velika čast i s uzbuđenjem iščekuje ovaj koncert.

Zlatko Josip Grgić svira na originalnoj gitari Antonija de Torresa iz 1890. i nasljednik je stare španjolske katalonske škole koja preko L. Walker i L. Witoszynskog vodi direktno do M. Llobeta i F. Tarrege.

Ono što je jako zanimljivo kod sviranja Zlatka Josipa je to što se služi španjolskom tehnikom kojom su svirali katalonski gitaristi Miguel Llobet, Emilio Pujol i Francisco Tarrega bez noktiju na desnoj ruci i crevnatim žicama pomoću koje može dobiti prekrasan i specifičan vibrato te mnoštvo boja prilikom sviranja.

Mladi glazbenik neprestano radi i usavršava svoj poseban način sviranja pa tako na raznim natjecanjima ostvaruje zavidne rezultate, a sa svakim novim nastupom poboljšava i dovodi svoju jedinstvenu sviračku tehniku do savršenstva.

Pozivamo vas da ne propustite priliku čuti ovaj predivni i potpuno novi zvuk u Gradskom muzeju Vukovar, sutra, 06. listopada s početkom u 19:30h!

 
 
Komentari
+2