Sjećaš se Santa Barbare? Zbog Eden i Cruza sjedili smo 'očarani' ispred TV-a

Sjećaš se Santa Barbare? Zbog Eden i Cruza sjedili smo 'očarani' ispred TV-a© Profimedia.hr
  • 22.11.2020
  • Autor: S.S.

Od 1984. do 1993. Santa Barbara bila je jedna od omiljenih sapunica u cijelom svijetu, a i mi smo obožavali intrige u obitelji Capwell

Priča o bogatim obiteljima koje žive u malom, ali uglednom gradiću u Kaliforniji dirnula je srca TV gledatelja širom svijeta. U Americi i Europi imali su milijune gledatelja koji su uživali u intrigama dviju bogatih i suparničkih obitelji - Capwell i Lockridge.
 
Njihova priča je trajala više od osam godina, a jedna od okosnica serije bila je ljubav lijepe plavuše Eden (kćer iz obitelji Capwell) i policajca Cruza. Njihova ljubavna priča imala je vojsku obožavateljica i prolazila je kroz brojne brodolome, ali uz puno drame uvijek su ostali vjerni jedan drugome.

Gledatelji su često bili zabrinuti za likove ove sapunice kao da su članovi njihove obitelji. Hoće li se C.C. probuditi iz kome? Je li se Eden pomirila s Cruzom? Hoće li Cruz uspjeti pronaći Eden? Snimljeno je čak 2137 epizoda, a likovi su proživljavali nevjerojatne priče. Umirali, vraćali se, nestajali i voljeli se, ali bilo je puno mržnje i smicalica, a i nevjerojatnih gubitka pamćenja.
 

I kod nas su generacije odrastale uz ovu seriju, a čak se pričalo kako su ljudi plaćali mise kako bi se Eden vratila Cruzu ili kako bi ozdravila kada je bila bolesna. 

Zanimljivo glumac A Martinez koji je glumio poštenog i vjernog Cruza čak je tri puta odbio ulogu jer je prezirao ovu TV formu. Kroz seriju su prošli mnogi glumci, a neke likove je čak glumilo više glumaca. Teško je bilo zajedno održati istu ekipu osam i pol godina.

U nastavku otkrij ili se prisjeti nekih zanimljivih detalja o sapunici zbog koje se nismo odvajali od televizora.

1. Trajala je dugih osam i pol godina

Unatoč ovim impresivnim brojkama, ova sapunica nije postala najdugotrajnija TV serija u povijesti. Prvo mjesto pripada sagi Guiding Light koja se emitirala godina. Drugo mjesto pripalo je seriji General Hospital koja je prvi put prikazana 1963. i traje do danas. Inače, Bridget i Jerome Dobson, tvorci Santa Barbare, započeli su karijeru kao scenaristi serija General Hospital i Guiding Light.
 
1/8
Skoči direktno na: