Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Predstavljena je nova glazbena nagrada 'Cesarica'

Predstavljena je nova glazbena nagrada 'Cesarica'

Nagrada Cesarica bit će dodijeljena pjesmi koju će izabrati publika svojim glasovima kao najpopularniju i najuspješniju pjesmu

U Kaptol Boutique Cinema jučer je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljena nova glazbena nagrada - Hrvatska glazbena nagrada publike za hit godine "Cesarica".

Nagrada Cesarica bit će dodijeljena pjesmi koju će izabrati publika svojim glasovima kao najpopularniju i najuspješniju pjesmu objavljenu u izbornoj godini. Nagrada je dobila ime po pjesmi koja je na prvom Porinu, održanom 1994. godine, osvojila Porin u kategoriji Hit godine.

Utemeljitelj nagrade i nositelj projekta je Unison - Hrvatski glazbeni savez, koji Cesaricom želi dodatno promovirati hrvatsku glazbu, odnosno hrvatske autore, izvođače i pjesme koje su uspjehom kod najšire publike obilježile izbornu godinu. Upravni odbor Cesarice čine: Miroslav Buljan (predsjednik), Goran Karan, Pero Kozomara, Branko Paić, Lidija Samardžija, Zvonimir Dusper, Branimir Mihaljević, Ivo Popeskić i Stanko Šarić.

Upravni odbor Cesarice proveo je cijeli proces odabira pjesama i objavio je listu od 40 pjesama koje će moći konkurirati za Cesaricu 2017. u prvom krugu glasovanja, i to temeljem trenutno aktualnih i dostupnih podataka o broju emitiranja pojedinih pjesama na radio postajama te broju pregleda javno dostupnih video brojeva na internetu.

- Ova nagrada pokrenuta je radi velike želje i ljubavi svih dionika projekta Cesarica spram muzike općenito. U projekt su se uključili i diskografi i autori i skladatelji i izvođači i glazbeni manageri. Glavna ideja je bila da o glavnoj nagradi odlučuje publika te da damo dodatnu promociju odabranim skladbama koje su se istakle prihvaćenošću u RH. Njih smo odabrali na najtransparentniji mogući način. Veselim se ovoj i svim budućim Cesaricama, i svim pjesmama koje će ona obuhvatiti u ovoj i narednim godinama - izjavio je predsjednik UO Cesarice, Miroslav Buljan.

Aktivirana je službena stranica nagrade na kojoj se nalazi Pravilnik nagrade i lista s odabranih četrdeset pjesama: http://cesarica.org/

Glasovanje putem telefona te preko službene stranice nagrade Cesarica započinje 5. svibnja, i odvijat će se u dva kruga tijekom dva mjeseca. Nakon prvog kruga glasovanja, na osnovi najvećeg broja glasova publike, objavit će se 12 pjesama koje će biti nominirane za nagradu Cesarica, i koje će ući u drugi krug glasovanja.

Nagrada Cesarica dodijelit će se pjesmi koja u drugom krugu glasovanja osvoji najveći broj glasova publike.

Osim nagrade „Cesarica“, na završnoj priredbi dodijelit će se i nagrade za hit godine u kategorijama pop, rock, zabavne, klapske i tamburaške glazbe, i to na osnovi najvećeg broja glasova publike ostvarenih u prvom krugu glasovanja za nagradu.

Ne propustite ovo ljeto završnu večer te svečanu dodjelu nagrade Cesarica koja će se održati 7. srpnja na Prokurativama u Splitu, u tjednu kada se održava i Splitski festival, uz izravan prijenos na Hrvatskoj televiziji.
 
Komentari
+2