Porinovi glasači odabrali najbolje, a nominirani za glazbenu nagradu su...

Porinovi glasači odabrali najbolje, a nominirani za glazbenu nagradu su...

Na svečanoj ceremoniji u novootvorenom zagrebačkom "coworking" prostoru HUB385 proglašeni su finalisti 23. izdanja Glazbene nagrade Porin. Stručno tijelo najbolje izvođače i skladbe biralo je u 35 kategorija.

Tako su prema glasovima struke najviše nominacija, njih sedam, dobili Massimo za album "1 dan ljubavi" i Matija Dedić za "Matija svira Arsena" i "Jazzy Bach". Slijede ih Hladno Pivo i "Dani otvorenih vrata" s pet nominacija te klasičar Gordan Tudor s četiri, koje je osvojio u kategorijama najboljeg albuma klasične glazbe, izvedbe, snimke i produkcije.

Po tri nominacije osvojili su Vatra, Pavel, 2Cellos, Arsen Dedić te Nina Kraljić. Pobjednica prve sezone showa "The Voice" između ostalog osvojila je nominaciju i za najbolju žensku vokalnu izvedbu za pjesmu "Zaljuljali smo svijet", a konkurencija u toj kategoriji su joj Josipa Lisac i Daria Hodnik. Arsen je, osim najbolje muške vokalne izvedbe i najboljeg tematsko - povijesnog albuma, nominiran i za najbolju vokalnu suradnju s Radom Šerbedžijom s pjesmom "O, mladosti". Šerbedžija i Zapadni kolodvor lani su osvojili Porin za najbolji album zabavne glazbe, a ove je godine također dobio nominaciju u toj kategoriji. Uz njega za statuu se natječu Ibrica Jusić te Ivan Zak. Po dvije nominacije osvojili su dubrovački bend Silente, Elemental, Rundek Cargo Trio, TBF, Chui, Queen of Sabe, Miro Kadoić, Zvjezdan Ružić, Daria Hodnik i Tamara Obrovac.

Na svečanoj dodjeli nominacije je čitalo dvadesetak prezentera, a pobjednici u svakoj od 35 kategorija bit će poznati na finalnoj dodjeli 17. ožujka u splitskoj dvorani Gripe. Tko će osvojiti prestižnu statuu odlučit će se u drugom krugu glasanja kada će stručno tijelo izabrati najbolje od najboljih.

Popis nominiranih u svakoj kategoriji objavljen je na službenoj stranici Porina.

Sve ostale informacije i novosti o Porinu možete pratiti na službenoj stranici te na društvenim mrežama:
 
Službena stranica: www.porin.org
Facebook: facebook.com/PorinHR
Twitter: twitter.com/porinhr
Instagram: instagram.com/porinhr
YouTube:youtube.com/user/porinhr/videos
 
Komentari
+2
 
stormblast
 • 18.2.2016 11:36:30
 • Bodova: 857
 • Prijavi
Nina Kraljić osvaja za najboljeg novog izvođačaaaa!!!!
didona
 • 16.2.2016 21:13:56
 • Bodova: 19170
 • Prijavi
Mislim da ni Porin više nije što je bio.
laura_21
 • 16.2.2016 16:15:53
 • Bodova: 41022
 • Prijavi
Mislim da će u kategoriji za album godine biti tjesni rezultati između Massina, Hladnog piva i Vatre. Posebno me iznenadila kategorija Novi izvođač godine u kojoj se, začudo, nije pronašlo nijedno ime iz zabavne glazbe, što je, sa mog stajališta, vrlo pohvalno.
dukija
 • 16.2.2016 16:04:09
 • Bodova: 18469
 • Prijavi
Uvijek ista imena...da mi je znat tko su ti glasači....Ibrica Jusić nominiran za najbolji album zabavne glazbe uz ivana zaka..ahahahahh...dajte molim vas, ovo je lakrdija...