Podizanjem zastave na splitskoj Pjaci započeo Tjedan Porina

Podizanjem zastave na splitskoj Pjaci započeo Tjedan Porina

Točno u podne mališani iz Dječjeg zbora Srdelice podignuli su Porinovu zastavu u Splitu u prisustvu izvršnog direktora Porina, Tomislava Mrduljaša, glazbene dive Zorice Kondže te gradonačelnika Ive Baldasara

Gradska glazba 'Zvonimir' iz Solina i Dječji zbor Srdelice u majicama Porina uz pjesmu su prošetali centrom Splita praćeni pljeskom okupljenih domaćina. Tim činom ujedno je i službeno započeo Tjedan Porina.

 - Podizanjem Porinove zastave otvoren je Tjedan Porina jer želimo da grad ovih nekoliko dana živi glazbu. Ovo je Tjedan hrvatske glazbe u Splitu, a obilježit će ga brojna događanja sve do završne svečanosti dodjele nagrada u Spaladium Areni - rekao je Mrduljaš. Na otvaranju Tjedna Porina bila je i Zorica Kondža, čiji je album "Live Lisinski" nominiran za najbolji koncertni album.

 - Porin se treći put održava u Splitu, što je i normalno, jer je iz našega grada izašlo najviše glazbenika i najboljih pjevača. Porin je nagrada glazbenicima i vjetar u leđa kako bi i dalje nastavili kvalitetno raditi. Zato bi mi bilo drago da 30 godina solističke karijere okrunim jednom statuom - istaknula je Kondža.

 Organizatori su i ove godine pripremili mnogobrojna popratna događanja, koja će biti izvrsna uvertira u završnu dodjelu glazbenih nagrada 17. ožujka u Spaladium Areni.

 Tako će se u subotu, 11. ožujka u 20 sati na splitskoj Peškariji održati prvi od nekoliko evenata ususret Porinu, tradicionalni gradski tulum pod nazivom "Disko Peškarija" uz DJ Miru, BEATS'n'SAX i Ivana Škvorca na saksofonu.

 U srijedu, 15. ožujka u 11 sati u Cornaro Hotelu najavljena je konferencija za medije "Treća godina Porina u Splitu", u 19 sati na splitskoj Pjaci posjetitelji će moći uživati u nastupu Jukebox live banda, a dan kasnije, 16. ožujka, očekuje nas zanimljiv program.
 Glazbenici će se dan uoči dodjele družiti u Fabrique Pubu u 17 sati na gala eventu StoryGourmet uz promociju novog broja časopisa u izdanju Adria Medije Zagreb, a već u 19 sati na splitskoj Pjaci nastupit će Ana Opačak & Lite Motive. U 19 sati održat će se i svečano otvorenje novouređenog Cornaro Hotela, koji već godinama ima status "prijatelja Porina".

 Na dan dodjele, 17. ožujka u Cornaro Hotelu održat će se panel diskusije HDS ZAMP-a. U 11 sati bit će prva pod nazivom "Susret s korisnicima glazbe iz Splitsko-dalmatinske županije", potom će se u 13 sati održati konferencija za medije RockOff festivala i Thrill Blues festivala, a u 14 sati nastavit će se s drugom panel diskusijom "Tradicijska glazba, pravna regulativa i naplata autorskih prava.

Tjedan Porina završit će svečanom dodjelom glazbenih nagrada 17. ožujka u Spaladium Areni uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatske televizije te u programu Hrvatskog radija s početkom u 20 sati.

 Ulaznice po cijeni od 50 kuna mogu se kupiti na blagajni Spaladium Arene, svim prodajnim mjestima Adriaticketa ili online na www.adriaticket.com
 Foto: Miro Lelas
 
Komentari
+2