Pametne su i lijepe, i s drugog su planeta

Pametne su i lijepe, i s drugog su planeta

Njihove domicilne planete imaju egzotična imena poput Kryptona, Monga, Pandora, Naboo, Vulkan...

One su lijepe, seksi, privlačne, ubojite, pametne i vjerovali ili ne – s drugog planeta. Ne, ne radi se stvarnoj invaziji lijepih izvanzemaljki, nego o likovima iz znanstveno-fantastičnih filmova i serija koje pratimo ili smo pratili s velikim zanimanjem, odnosno o njihovim glumicama koje su tumačile te izvanzemaljke.

Njihove domicilne planete imaju egzotična imena poput Kryptona, Monga, Pandora, Naboo, Vulkan...dok za druge niti ne znamo od kuda su, ali i nije nam niti bitno, jer sve imaju ljepotu, pa i odlike na kojima im zavidimo.

 


Serleena dolazi sa planeta Kylothia i vozi se u svemirskom brodu ne većem od krekera, ali tko veli da je veličina uvijek važna kada su u pitanje opake ljepotice poput nje. Dečki iz filma „Man in black 2“ il'ti Muškarci u crnom 2 pali su na prvi pogled.
Kripton nije samo planet na kojem se rodio Superman, nego i Supergirl, čije je pravo ime bilo Kara Zor-El. Makar bi zbog imena očekivali neku egzotičnu tamnoputu ljepoticu, ona je plavuša od glave do pete, koja je mamila uzdahe brojnih obožavatelja.


 

Tko se ne sjeća prelijepe i ljubomorne princeze Aure iz filma Flash Gordon, s planeta Mongo. U jednom trenutku Aura je prikazana u svom svojem sjaju s nezaboravnim kostimom i šminkom. Niti Flash joj tada nije bio ni do koljena.


 

Tko se ne bi htio nalaziti u plavoj koži princeze Neytiri barem na jedan dan iz filma Avatar. Visoka je, neobična, prelijepa, pametna i spretna – prava žena ratnica! Narod Na'vi s planete Pandora može biti presretan s takvom princezom.

 

Vjerojatno je najbolja životna odluka princeze Vespe s planete Druidija bila plastična operacija nosa. Iako je to obavila prije snimanja filma „Svemirske loptice“ u kojem je svemirom putovala s Lone Starom, redatelj Mel Brooks očito nije mogao odoljeti, a da ovu ljepoticu malo ne posrami.


 

Diva Plavalaguna iz filma Peti element, nije baš klasični primjer ljepote na koju smo mi Zemljani naviknuti, ali u njoj ima nešto posebno, ne samo zbog predivnog glasa i cijevi koje ima umjesto ušiju, nego i zbog požrtvovnosti da spasi planet Zemlju.
Obožavatelji Star Treka pamte ju kao ozloglašenu kraljicu Borga (Borg Queen), iz glave joj izlaze cijevi, te elektronički i kibernetički sklopovi, a samu glavu može odvojiti od ostatka tijela. Ona je kraljica kolektivne svijesti, nije mrtva ali ni živa, no svima je ostala u sjećanju kao okrutna ljepotica.


 

Nakon prvog nastavka Alien Ellen Ripley pati od noćnih mora i nesanice i od nježne žene i putnice na teretnom brodu kroz svemir postaje ratnica koja se bori protiv užasnih Aliena. Makar se činilo da su ju na kraju drugog nastavaka uspjeli dokrajčiti, u trećem djelu su ju uspješno klonirali, pa je u tom nastavku pokazala da može biti brižna majka Aliena, ali i nemilosrdna kada je u pitanju njezin opstanak i opstanak ljudske vrste.


 

Sally Solomon rođena je na planetu koji se nalazi u obližnjoj spiralnoj galaksiji blizu granice zvjezdane konstelacije Cepheus-Draco. Osim što je rođena jako daleko do Zemlje, njezina karakteristika u seriji „Treći kamenčić od sunca“ je što je visoka, lijepa i plava, no nije previše bistra, te je zaljubljena u debelog poštara iz susjedstva.


 

Čini se da svaka generacija Star Trecka ima neku ljepoticu koja je muške polovice držala pred malim ekranima, a žene jednostavno činila ljubomornima na njezinu ljepotu i pamet. Jedna od njih je sigurno T'Pol s planeta Vuklan, a jedna od njezinih osnovnih karakteristika je da njom upravlja čisti razum, bez osjećaja. 
Celeste Martin je predivna zavodljiva plavuša, koja se uda za sasvim prosječnog Zemljanina s kćerkom, no to i ne bi bilo ništa neobično da ona nije izvanzemaljka s misijom da upozna Zemljane. Celeste se s nešto više ili manje poteškoća prilagođava životu na Zemlji. U tumačenju pojmova, navika i običaja koje ne razumije pomaže joj jednooko biće koje nosi u torbi.


 

Vjerojatno ne postoji niti jedna žena koja nije poželjela biti princeza Leia i barem na sekundu se ljubiti s Han Solom. Ona je princeza s planeta Alderaan, koja tek mora vratiti svoje kraljevstvo koje je okupirao Darth Vader, njen otac. Dok je u IV i V djelu Star Warsa Leia bila više manje zakopčana do grla, u VI dijelu, kao ropkinja Jabba da Hutta pokazala je da je i hrabra i ženstvena.


 

Ako volite princezu Leiu, jednostavno morate voljeti i njezinu majku Padme Amidalu s planeta Naboo. Vidi se da im je ljepota i hrabrost u genima. No, za razliku od njezine kćeri koja živi u progonstvu, ona je kraljica koja se bori za opstanak svojeg planeta, naroda ali i ljubavi prema mlađem Jediju, koji će kasnije postati zli Darth Wader.


 

Dame Vaako s planeta Helion Prime koliko je prelijepa toliko je i zla, ali ju jednostavno obožavamo u toj ulozi. Posebno, kada se čini da Riddicka mota oko malog prsta, no ne zove se film bez razloga Riddickove kronike.


 

Jednostavno nismo mogli izostaviti još jednu prelijepu i pametnu izvanzemljaku i nekadašnju pripadnicu Borg kolektiva, a njezino ime je Seven of Nine (Sedma od Devet). Njezino tijelo je savršeno isklesano, a njezin mozak ima i za danas nezamislive kapacitete pohrane podataka. Kada vas pogleda ispod obrva, ne želite joj biti na putu.


 

Sil je sa Zemlje ali u sebi ima DNK izvanzemaljca, što je mnoge muškarce koštalo života. Naime, ona je prava izvanzemaljska crna udovica, koja traži muškarca za oplodnju, a nakon toga, on postaje potrošna roba. Sil je jednostavno savršena.
(vam)
 
Komentari
+2
 
anke
  • 19.1.2011 14:56:50
  • Bodova: 31186
  • Prijavi
Dobro da su spomenuli Plavu Lagunu, a gdi je Leeloo Dallas?
snow
  • 18.1.2011 15:55:03
  • Bodova: 90944
  • Prijavi
ja volim a tko ne bi htio biti 7. od 9 ?editirano 18.1.2011 15:55:17 od snow
anna-herman
  • 17.1.2011 18:27:01
  • Bodova: 56299
  • Prijavi
Uf... nikako ne volim SF... editirano 17.1.2011 18:28:03 od anna-herman