Ovo su najbolje knjige za proljeće

Ovo su najbolje knjige za proljeće

Ako tražiš ideju koje knjige čitati u narednim mjesecima - isprobaj neku od ovih deset

Nema ničeg ljepšeg od opuštanja uz dobru knjigu i uopće ne sumnjam da ima nas puno žena koje uživaju u svakom trenutku provedenom uz dobru knjigu. Bilo sa si na godišnjem, ili loviš slobodne trenutke u svakodnevnom zaposlenom životu, bilo da ljenčarila, na moru, planinama, jezeru, vlastitoj terasi ili na kauču u stanu knjiga je nešto što će te opustiti, animirati, nasmijati, obogatiti ti život.

No, ono što je možda najteži dio je kako odabrati pravu knjigu u kojoj ćeš uživati od korica do korica. Zbog toga sam za ovo proljeće sastavila popis knjiga, djelomično noviteta, i mojih vlastitih preporuka. Pa... evo što sam odabrala:
 
Catharine Steadman: Nešto je u vodi


 
Nešto je u vodi je privijenac britanske spisateljice Catherine Steadman koji je poharao svjestske top liste.

Erin je redateljica nadomak važnom profesionalnom uspjehu; Mark je naočit investicijski bankar pred kojim je svijetla budućnost. Doima se da imaju sve, a tada Mark izgubi posao i u njihovu savršenom životu počnu se pojavljivati pukotine. Ali, oni su odlučili uspjeti. Rezerviraju bračno putovanje iz snova i vjeruju da će se sve srediti – naposljetku, imaju jedno drugo.

Na tropskom otoku Bora Bori Mark odvodi Erin na ronjenje. Mark je s njom – ona zna da će je on čuvati. Sve će biti u redu. Sve dok ne pronađu nešto u vodi. Torbu punu novca.

Erin i Mark odlučuju zadržati svoje otkriće u tajnosti – naposljetku, ako nitko drugi to ne zna, kome bi naudili? Njihova odluka pokrenut će razoran niz događaja… koji će ugroziti sve do čega im je stalo.

JESTE LI SE IKADA ZAPITALI KOLIKO JE VREMENA POTREBNO DA SE ISKOPA GROB?

KOLIKO GOD MISLITE DA JE POTREBNO, UDVOSTRUČITE TO.

DOSADNO JE. I DUGOTRAJNO. I POSAO KOJI JE POTREBNO OBAVITI.

NISAM LOŠA OSOBA. ILI MOŽDA JESAM? MOŽDA BISTE VI TREBALI ODLUČITI.

“Čisti adrenalin: ovu sam knjigu progutala u komadu.” — ERIN KELLY, AUTORICA KNJIGE HE SAID/SHE SAID
“Zapanjujući prvijenac… Napisan izvrsno, pametno i silno zanimljivo.” — B. A. PARIS, AUTORICA KNJIGE BEHIND CLOSED DOORS

“Priča koju ne možete ispustiti iz ruku i koja postavlja prastaro pitanje: koliko dobro možemo poznavati nekoga? I, možda još važnije: koliko dobro poznajemo sebe? — AMY ENGEL, AUTORICA KNJIGE THE ROANOKE GIRLS

“Triler za naše vrijeme.” — LOUISE CANDLISH, AUTORICA KNJIGE OUR HOUSE

“Fascinantna moralna dvojba, dinamično promišljanje skliske padine i nesigurnih temelja na kojim su izgrađeni naši srednjestaleški životi, ali i tankoćutno promišljanje braka pod pritiskom.” — GILLIAN MCALLISTER, AUTORICA KNJIGE EVERYTHING BUT THE TRUTH

“Roman Nešto u vodi, nepodnošljivo napet prvijenac sa šokantnom premisom, zaokupio me je od prve rečenice. Uzbudljivo i potiče na razmišljanje, savršeno štivo za čitanje na plaži. Progutao sam ga!”— RILEY SAGER, AUTOR KNJIGE FINAL GIRLS

“Briljantno.” — CATHERINE ISAAC, AUTORICA KNJIGE YOU ME EVERYTHING

O autorici romana Nešto je u vodi:

Catherine Steadman je glumica i spisateljica iz sjevernog Londona. Nastupala je u glavnim ulogama na britanskoj televiziji, ali i na pozornici na West Endu. Godine 2016. nominirana je za Nagradu Laurence Olivier za ulogu u predstavi Oppenheimer. Najpoznatija je po ulozi Mabel Lane Fox u seriji Downton Abbey. Odrasla je u New Forestu u Ujedinjenom Kraljevstvu, a živi s malim psom i prosječno velikim muškarcem. Nešto u vodi njezin je prvi roman.

    Broj stranica: 368
    Godina izdanja: 2019.
    Nakladnik: Mozaik knjiga
    Strani naslov: Something in the Water
    Uvez: Meki
    Širina: 14 cm
    Visina: 20 cm
    Cijena: 99 kn
1/10
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
sneki2
  • 17.3.2019 22:47:00
  • Bodova: 61457
  • Prijavi
Hvala na odličnim preporukama!