Ove godine čak 175 skladbi u konkurenciji za Pjesmu godine

Ove godine čak 175 skladbi u konkurenciji za Pjesmu godine

Započeo je prvi krug glasanja za 23. glazbenu nagradu Porin i u narednih tjedan dana više od 1200 Porinovih glasača birat će svoje favorite u 35 kategorija

Započeo je prvi krug glasanja za 23. glazbenu nagradu Porin i u narednih tjedan dana više od 1200 Porinovih glasača birat će svoje favorite u 35 kategorija. Ove godine zabilježen je porast u broju prijava u odnosu na prošlu godinu, što potvrđuje činjenicu da je riječ o središnjem događaju naše glazbene scene i najprestižnijoj hrvatskoj glazbenoj nagradi. Prvi krug glasanja za nominacije završava 7. veljače u ponoć.

Za trajanja prvog kruga glasanja glazbena zajednica će od ukupno 1515 prijava raspoređenih u 35 kategorija izabrati po tri skladbe ili albuma, osim za kategorije Album godine i Pjesma godine gdje će, kao i lani, birati njih pet.  
 
Najviše prijava ima u kategoriji Pjesma godine za koju je prijavljeno 175 skladbi te će glasači ponovno imati veliki izazov odabrati svoje favorite. Veliki je interes i za kategoriju Album godine za koju su prijavljena 73 albuma pa ostaje za vidjeti tko će zaslužiti ovogodišnje nominacije.
 
Upravni odbor Porina ove je godine posebnu pažnju posvetio izrazito stručnim kategorijama produkcije, aranžmana i snimke, koje publika manje "vidi", ali koje imaju veliki utjecaj na konačnu umjetničku vrijednost radova. Stoga je za ove tri kategorije ustanovljeno posebno glasačko tijelo s ciljem da se te posebne vrijednosti prepoznaju i afirmiraju te da ne budu samo "dodatne nagrade" uz pjesmu tj. izvedbu.
 
Za koga su se odlučili glasači Porinova biračkog tijela te tko su nominirani glazbenici bit će poznato 15. veljače, a objavit će se na svečanoj ceremoniji proglašenja nominacija.
 
Sve informacije i novosti o Porinu možete pratiti na službenoj stranici te na društvenim mrežama:

Službena web stranica: www.porin.org
Facebook: facebook.com/PorinHR
Twitter: twitter.com/porinhr
Instagram: instagram.com/porinhr
YouTube:youtube.com/user/porinhr/videos
 
 
Komentari
+2
 
rozanna
  • 3.2.2016 12:12:37
  • Bodova: 34883
  • Prijavi
Oko Porina uvijek neki skandali, te ovaj nije zadovoljan, te onaj je bolji bio od onog. I nagrada stranom izvođaču, prava glupost. I bas me zanima dali je onaj tko je dobio Porina za bilo koju kategoriju, imao neke velike koristi od toga, u smislu većih prihoda, prodanih ploča. Mislim da neki s Porinom u vlasništvu više ni ne postoje. Oni koji su dobri u svom radu i nazovimo to tako "rado slušani", ti će opstati i bez takvih nagrada koje kod nas imaju malo značenje. Možda se varam, to je moj dojam.
dukija
  • 3.2.2016 11:34:35
  • Bodova: 18469
  • Prijavi
Nagradu uvijek osvoje neki "jeftini" pjesmuljci koji su najslušaniji radi lakih nota pošto živimo u zakinutom društvu...i na domaćim radijima je vidljivo forsiranje određenih bendova i pjevačica...to je sve namješteno...
nadapot
  • 3.2.2016 9:52:24
  • Bodova: 1494
  • Prijavi
Doista nemam dojam da je glazbena produkcija u proteklom razdoblju bila u toj mjeri dobra da bi se osnovano na listi potencijalnih dobitnika Porina mogle naći 1515 prijava.