Oni su dokaz da su godine samo broj: Ovi poznati glumci bez problema su odigrali tinejdžere

Oni su dokaz da su godine samo broj: Ovi poznati glumci bez problema su odigrali tinejdžere© Instagram

Olivia Newton-John je u "Briljantinu" zapravo imala 28 godina, a glumila je 17-godišnjakinju, a Audrey Hepburn je s 32 godine glumila 18-godišnjakinju u "Doručku kod Tiffanyja"

Često dok gledamo filmove i serije zapitamo se - kako je moguće da likovi izgledaju toliko odraslo, a glume srednjoškolce. Nekada čak ni ne primijetimo da su u stvarnom životu glumci toliko stariji od likova koje glume, a kada saznamo koliko imaju godina, sve nam to postane previše zbunjujuće. 
 
Tako je primjerice glumica koja glumi 14-godišnju Plačljivu Myrtle u filmovima o Harryju Potteru imala 37 godina u vrijeme snimanja filmova, što joj je donijelo titulu najstarije glumice koja je glumila tinejdžerku. Nikada ne bismo rekli ni da je Olivia Newton-John u "Briljantinu" zapravo imala 28 godina, a glumila je 17-godišnjakinju, ili da je Audrey Hepburn s 32 godine glumila 18-godišnjakinju u "Doručku kod Tiffanyja". 


via Giphy

Pitanje koje slijedi sasvim je očekivano - zašto toliko tinejdžerskih uloga zapravo igraju odrasli glumci? Za to postoji nekoliko razloga. Prije svega, prema zakonima o dječjem radu, djeca mogu raditi samo nekoliko sati u komadu, a svi znamo da glumci na setu provode 10 do 12 sati, a nerijetko i više. 

Tu je i pitanje školovanja koje većina maloljetnih glumaca mora završiti. Uz to, maloljetnike je puno skuplje osigurati ako njihov posao od njih zahtijeva fizički teške poslove, stoga su stariji glumci pogodniji za takve uloge jer ne zahtijevaju dodatne troškove.

Uzmimo u obzir i da dijete koje glumi može prerasti dob svog lika jer je njihovo starenje uočljivije - zamislite dob od 13 i 18 godina i koliko je velika razlika. I na kraju, velika većina profesionalnih glumaca ima dvadeset i više godina, tako da su uvelike iskusniji u usporedbi s tinejdžerima i djecom.

Za mnoge glumce koji počinju glumiti i dobivati velike uloge u vrlo ranoj dobi, iznenadna slava i intenzivno radno opterećenje mogu biti vrlo štetni, a dokaz tomu su brojne dječje zvijezde, od Lindsay Lohan i Amande Bynes, pa sve do Macaulaya Culkina. 


via Giphy

Stoga je logično da će često mnogo stariji glumci biti izabrani za određene uloge, pa makar se radilo i o puno mlađim likovima, a mi smo izdvojile glumce iz nekoliko poznatih filmova i serija čija dob se u stvarnom životu i na malim ekranima uvelike razlikuje.


 
Shirley Henderson u filmovima "Harry Potter"

Glumica Shirley Henderson u filmovima "Harry Potter i Odaja tajni" te "Harry Potter i Plameni pehar" glumila je Plačljivu Myrtle, duha pokojne učenice Hogwartsa, a kada se pojavila u prvom filmu kao duh četrnaestogodišnje djevojčice, glumica je imala 37 godina. 
 
 
1/10
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2