Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Od danas u kinima pogledajte Prvog čovjeka

Od danas u kinima pogledajte Prvog čovjeka

Otkrivanje privatnog života Neila Armstronga i detalja iza misije Apollo 11

Oscarom nagrađeni redatelj Damien CHAZELLE i zvijezda Ryan GOSLING ponovno udružuju snage nakon suradnje na šest puta Oscarom nagrađenim filmom La La Land na novom filmu Prvi čovjek, zapanjujućoj priči iza prve misije na Mjesec s posadom, s naglaskom na Neila Armstronga i desetljeće koje je prethodilo povijesnom letu Apollo 11.


Temeljen na knjizi Jamesa R. Hansena "Prvi čovjek: Život Neila A. Armstronga", film Prvi čovjek otkriva intimne uvide u privatni život globalnog junaka i prethodno nepoznate trenutke koji su mu definirali karakter. Nakon što je dobio doktorat povijesti znanosti i tehnologije države Ohio i što je proveo više od 20 godina pišući i podučavajući o svemiru i povijesti, Hansen je odlučio napisati prvu biografiju. Godine 2000. autor je prvi puta kontaktirao Armstronga te zatražio da ispriča priču o heroju. Nakon dva mjeseca, Armstrong - koji je rijetko pristajao na intervjue, a kamoli na ideju o dokumentiranju njegovog cijelog života - je pristojno odbio ponudu. "Trebalo mi je otprilike dvije godine da konačno dobijem zeleno svjetlo od njega", prisjeća se autor. "Neilova obitelj ga je poticala da to učini. Ključan trenutak bio je kad me pozvao u svoj dom u Cincinnatiju - gdje je živio oko 20 godina - i gdje smo proveli popodne u njegovoj radnoj sobi, pričajući satima. Imao sam vrlo pozitivan osjećaj, no čak i nakon tog sastanka trebalo mu je još neko vrijeme da u potpunosti pristane." Hansena je fascinirala dualnost njegovog sugovornika. "Neil bi mogao biti u kabini i donositi trenutne odluke, no kad se radilo o drugim stvarima u njegovom životu, bio je vrlo oprezan i poman."


Produkcijskom timu je bilo vrlo bitno ne samo jednostavno ispričati priču o junaku kojeg smo vidjeli na mnogim slikama i intervjuima, već istražiti što je motiviralo njega, njegovu obitelj i kolege u NASA-i da ostvare nezamislivo. Iako poznat po tome što jako cijeni vlastitu privatnost, nakon susreta s redateljima, Armstrong se složio s filmskom adaptacijom svog života. Sretan što se upoznao s Armstrongom prije nego što je preminuo 25. kolovoza 2012., producent Wyck Godfrey objašnjava kako ne bi mogli napraviti ovaj film bez njegovog blagoslova. "Bilo je vrlo ugodno iskustvo što smo ga mogli upoznati", kaže producent. "Neil je bio vrlo otvoren za ideju stvaranja filma o svom životu. Da nije, ne bismo ni bili ovdje."


Film iz Armstrongove perspektive prikazuje pobjede i cijenu koju su za to podnijeli on, njegova obitelj, kolege i sama nacija - kako bi se izvela jedna od najopasnijih misija u povijesti. Chazelleova zanimanja i priče usredotočuju se na cijenu postignuća ... i je li izvrsnost vrijedna cijene za one koji je ostvare. Otkrivajući Prvog čovjeka uz brojne suradnike, Chazelle  pristupa filmu iz unutrašnjih kutova kako bi pomogao publici da uroni u ovaj nemogući put.


Strastvenu, neumoljivu, neopjevanu junakinju Janet Armstrong utjelovila je CLAIRE FOY - Neilovu suprugu i ženu koja je pomogla da ova vremena postanu monumentalna. Iako je pretpostavljala da će izgraditi svoj život s osobom avanturističkog duha, Janet se bori i sa žrtvama koje moraju podnijeti na tom neočekivanom putu u povijest. Dok Neil putuje do neba kako bi se nosio s njihovom podijeljenom žalosti zbog nezamislvog gubitka, Janet mora obavljati poslove na Zemlji kao nositelj tereta rasterskog svemirskog programa. Jedno od najčešćih javnih lica NASA obitelji ... vodila je privatni život pitajući se je li odabrala taj put da oblikuje povijest ... ili je to za Armstronge učinila sudbina.


Goslingu i Foy na platnu se pridružila uspješna grupa koja prikazuje ljude odabrane za Gemini program uz Armstronga - JASON CLARKE (Planet majmuna: Revolucija) kao Ed White, PATRICK FUGIT (Gone Girl) kao Elliot See, ETHAN EMBRY (Netflixov Grace and Frankie) kao Pete Conrad, PABLO SCHREIBER (STARZov American Gods) kao Jim Lovell, CHRISTOPHER ABBOTT (HBO Girls) kao David Skot, COREY STOLL (Netflixova House of Cards) kao Buzz Aldrin, SKYLER BIBLE (Socially Awkward) kao Richard F. Gordon i SHEA WHIGHAM (Non-Stop) kao Gus Grissom.


    Glumci: Ryan Gosling, Claire Foy, Jon Bernthal
    Režija: Damien Chazelle
    Scenarij: Josh Singer, Jamer R. Hansen (prema knjizi), Nicole Perlman (ranija verzija scenarija)
    Glazba: Justin Hurwitz
    Žanr: Biografski, drama, povijesni
    Producenti: Nathan Crowley, Marty Bowen, Damien Chazelle, Wyck Godfrey, Ryan Gosling
    Zemlja porijekla: SAD
    US Distributor: Universal Pictures International
 
Komentari
+2
 
vmarina
  • 11.10.2018 15:54:49
  • Bodova: 45695
  • Prijavi
Super.