Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Mladi dominirali American Music Awards 2008

Mladi dominirali American Music Awards 2008

Sinoć su dodijeljene 36. American Music Awards

Sinoć je u Nokia Theatreu u Los Angelesu održan 36. American Music Awards. Miley Cyrus, Jonas Brothers, Taylor Swift i Rihanna neke su od mladih zvijezda koje su se našle na pozornici.
Domaćin "AMA" je bio Jimmy Kimmel, a cijeli je show otvorila Christina Aguilera uzbudljivim nastupom.

Na dodjeli je bilo 19 nastupa, a najdojmljiviji je bio onaj Alicie Keys, "Superwoman", s gostima Queen Latifah i Kathleen Battle, te pjesma "Angel" koju su zajedno izvele Pink i Sarah McLachlan.

Chris Brown je bio pobjednik večeri, s osvojene 3 nagrade, uključujući Umjetnik godine, dok su Alicia Keys, Rihanna i Kanye West odnijeli kući po dvije AMA nagrade.

Gost iznenađenja, Justin Timberlake, je posebnu nagradu American Music Awards za dostignuća uručio Annie Lennox, odavajući joj tako počast za rad od početaka u grupi Eurythmics sve do izvanredne solo karijere. Uz to, Mariah Carey je imenovana samostalnom umjetnicom s najviše broj jedan hitova svih vremena.

American Music Award je najveća glazbena nagrada nakon Grammyja u Americi. Nagrada se dodjeljuje u devet kategorija, od popa i rocka do latinoameričke glazbe. Nagradu podupire američka glazbena industrija koja odlučuje o nominacijama prema uspjehu prodaje. O pobjednicima odlučuju slušatelji koji do početka studenoga mogu predati svoje glasove.

2008 "AMA" pobjednici:

Soul R&B pjevačica - Rihanna

Pop/Rock pjevač - Chris Brown

Country Band/Duo/Grupa - Rascal Flats

Rap/Hip-Hop Album - Kanye West (Graduation)

Country pjevač - Brad Paisley

Pop/Rock Album - Alicia Keys (As I Am)

Posebna nagrada za dostignuća - Annie Lennox

Country pjevačica  - Taylor Swift

Pop/Rock pjevačica   - Rihanna

Rap/Hip-Hop pjevač - Kanye West

T-Mobile nagrada za novog izvođača - Jonas Brothers

Soul/R&B Album - Alicia Keys (As I Am)

Pop/Rock Band/Duo/Grupa - Daughtry

Umjetnik godine - Chris Brown

Foto: ABC

 
Komentari
+2