Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Meritas i Jelena Radan na američkoj turneji

Meritas i Jelena Radan na američkoj turneji

Glazbeni koncept "When Tomorrow Comes" u Americi

Glazbeni program „MERI JAMAN, ANITA VALO & JELENA RADAN – When tomorrow comes“ proizašao je iz glazbene suradnje Meri Jaman, Anite Valo (Meritas) i Jelene Radan, započete prije nekoliko godina. Meritas već deset godina pokazuju i dokazuju svoju iznimnu autorsku i izvođačku vrijednost na ovim prostorima, priznatu od strane kritike, a prepoznatu i od strane publike. Njihov zvuk pripada svjetskom zvuku, a njihov vizualni identitet na suptilan način ostaje pamtljiv i poseban. 

Jelena se svojim načinom rada opetovano opisuje kao nešto drukčije. Njena interpretacija i pojavnost potvrđuju taj odmak kojim već nekoliko godina opstaje na glazbenoj sceni, pomno birajući suradnike s kojima radi. 

Njihov zajednički, a opet krajnje individualno obojen senzibilitet i karakter poklopio se najbolje upravo na osmišljenom glazbenom konceptu „When tomorrow comes“, koji ovdje predstavljamo.

To je program koji su osmislile po jednostavnom receptu: pjesme koje ih nadahnjuju, tekstovi koji su ih dirnuli, autorice i izvođači koji su svojim umjetničkim smislom utjecali na njihov identitet. To je koncert na koji bi i same rado otišle. To je koncert na kojem ta tri osebujna vokala interpretiraju stavove, misli, melodije i ugođaje jednih od najvećih autorica u glazbi uopće. Uz vrsne glazbenike za bas gitarom, klavijaturom i bubnjem, te akustičnom gitarom, ovaj koncert u trajanju od dva sata pruža iznimno iskustvo.

Neke od izabranih autorica i autora su i Sheryl Crow, Alanis Morissette, k.d. lang, Annie Lenox, Amanda Marshall, Cindy Lauper, KT Tunstall, Joan Osborne, Natalie Imbruglia, The Pretenders, Crowded House…
Ovako koncipiran program, kao i spoj njihovih vokala i osobnosti, te glazbenika, jest nešto što je svježe i posebno, te stoga i ekskluzivno.

Meritas i Jelena Radan na američkoj turneji

'Jednostavno, takve stvari obično čitamo u tuđim biografijama', priča danas Meri, 'Jedne večeri u zagrebačkom klubu Buldog slučajno se našla Lauren, čula je naš nastup, vidjela što možemo i pozvala nas u Ameriku. Tamo je našla glazbenike za naš američki band i organizirala koncerte po klubovima. Uh… Čini se sjajnim!'
 
Meritas i Jelena Radan na taj način će se - u organizaciji američke agentice Lauren Olane - ove jeseni naći na koncertnoj turneji u državama Michigan i Illinois. Nastupi će obuhvaćati njihov zajednički program 'When Tomorrow Comes' i izvedbu autorskih pjesama iz njihovih karijera. Za tu priliku, hrvatske će glazbenice udružiti snage s članovima njihova američkog sastava. 

'Detroit Tour' Meritas i Jelene Radan obuhvaća slijedeće nastupe:
 
Sept. 13th The Painted Lady Lounge - Hamtramck, Michigan
Sept. 14th The Lager House - Detroit, Michigan
Sept. 16th Memphis Smoke - Royal Oak, Michigan
Sept. 19th Token Concert Lounge - Westland, Michigan
Sept. 20th Big Bar, Chicago, Illinois
Sept. 24th Mario's Afterdark, Troy, Michigan
Sept. 25th Paychecks, Hamtramck, Michigan
Sept. 26th New Way Bar, Ferndale, Michigan
Sept. 27th Muldoons, Rochester, Michigan

Aktualni album grupe Meritas, nastao povodom deset godina postojanja na glazbenoj sceni, objavljen je krajem prošle godine pod nazivom 'Unplugged' i donosi pregled odabranih radova iz njihove karijere, izvedenih na način 'bez struje'. Program 'When Tomorrow Comes', s druge strane, u zagrebačkom Bulldogu postigao je poseban status za koji se uobičajilo potražiti kartu više.
 
'Sada i mi imamo priču za našu biografiju', s osmijehom će Anita. Romantično i toplo, bogato i začudno, tako će biti na novome glazbenom putovanju Meri, Anite i Jelene na američkom kontinentu. Onako, kao u dnevnom boravku…

www.meritasweb.com

 
Komentari
+2