Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Kuharica za trudnice i dojilje

Kuharica za trudnice i dojilje

Predstavljena kuharica za buduće i novopečene mame

Prošlog je tjedna u prostorijama knjižare Profil Megastore u Zagrebu predstavljeno posebno izdanje časopisa Bebe: Kuharica za trudnice i dojilje. Autorica projekta dr. Darija Vranešić Bender novom je kuharicom prije svega htjela pomoći budućim i novopečenim majkama u razrješenju vječitih polemika o tome što i kako treba jesti tijekom ovog zahtijevnog razdoblja. 

Kuharica je koncipirana kao prehrambeni vodič kroz tri tromjesečja trudnoće i razdoblje dojenja. Razrješava svake nedoumice vezane uz idealan porast tjelesne mase, potrebni unos hranjivih tvari, zabranjenoj hrani tijekom trudnoće i mnoga druga pitanja. Ono što ovaj vodič čini posebno vrijednim jest 100 jednostavnih i ukusnih recepata podijeljenih po tromjesječjima i kreiranih u skladu s preporukama za pojedino razdoblje trudnoće i dojenja. Kako ističe sama autorica, recepti se mogu koristiti i tijekom drugih životnih razdoblja, a ne samo tijekom trudnoće i dojenja. Kuharica donosi i savjete kako povratiti liniju nakon poroda, ali i najnovije vijesti na temu trudnoće i dojenja iz svijeta znanosti koji se svakodnevno mogu pronaći na portalu Vitamini.hr

Svoja iskustva iz trudnoće podijelila je s prisutnima i poznata voditeljica Jasna Nanut, majka jednogodišnje kćeri. Iako nije imala problema s mučninama, niti jela za dvoje, Jasna je shvatila važnost prehrane nakon što je dobila savjet da će grickanjem celera ublažiti naticanje zglobova. Zglobovi joj uistinu nisu natekli, tako da je Jasna tijekom cijele trudnoće mogla bez problema nositi omiljene cipele. Kada se prisjeti hrane za kojom je najviše žudila, Jasna priznaje da je to bilo slatka hrana. Iako je dojila samo tri mjeseca, preporučuje majkama da izdrže dulje, s čime se složila i dr. Vranešić Bender.

Prehrambeni vodič za trudnice i dojilje

Ovaj prehrambeni vodič ujedno je i kuharica za trudnice i dojilje, a objedinjuje brojne recentne znanstvene spoznaje o prehrani trudnica i dojilja prikazane na jednostavan način. Vodi Vas kroz brojne nedoumice, od samog početka trudnoće do razdoblja dojenja. Razjašnjava dileme oko preporučenog porasta tjelesne mase, iznosi dnevne potrebe za pojedinim skupinama namirnica i hranjivim tvarima. Koristeći smjernice za planiranje prehrane uz pomoć ovog vodiča možete biti sama svoja nutricionistica i usvojiti osnove principa planiranja prehrane. Vodič će Vam pomoći pri odabiru odgovarajućeg dodatka prehrani te da izbjegnete potencijalno opasne namirnice i trovanje hranom.

Stotina recepata podijeljenih po tromjesečjima kreirani su u skladu sa preporukama za pojedino razdoblje trudnoće i dojenja, a ujedno su uklopljeni u ogledne dnevne jelovnike za određena razdoblja. Jela su jednostavna za pripremu, prevladavaju namirnice koje se učestalo koriste u našem podneblju. Osim uvriježenih, tradicionalnih kombinacija namirnica predlažu se i novi okusi i nesvakidašnje kombinacije.

Bilo da ste trudnica-vegetarijanka, zaposlena trudnica ili (buduća) mama kojoj nedostaje ideja za pripremu originalnih obroka, vjerujemo da ćete u ovome vodiču pronaći zanimljiva jela i pregršt savjeta koje ćete usvojiti za cijeli život.

Autorica:
Dr.sc. Darija Vranešić Bender, dipl.ing., nutricionistica
-direktorica tvrtke Vitaminoteka, za konzalting u nutricionizmu
-dopredsjednica Hrvatskog društva za parenteralnu i enteralnu prehranu
-članica vijeća Europskog društva za kliničku prehranu

Stručne suradnice:
Sandra Krstev, dipl.ing., nutricionistica
-voditeljica projekata u tvrtci Vitaminoteka

Emina Šeremet, B.Sc.
-suradnica u tvrtci Vitaminoteka

Izdavač: Bebe
MJESEČNIK ZA RODITELJE I TRUDNICE
Sve o bebama i predškolskoj djeci

Ukoliko ste zainteresirani za kuharicu možete je naručiti na: http://www.bebe.hr/posebna-izdanja.html

 
Komentari
+2