Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Književni predložak hit serije koji je i Stephen King opisao kao hipnotičan

Književni predložak hit serije koji je i Stephen King opisao kao hipnotičan© www.profimedia.hr

Autorica Caroline Kepnes donosi nam prvijenac TI, jedan od najboljih romana prema izboru Suspense Magazinea, genijalan zastrašujući roman o vremenu društvenih medija u kojem živimo

Kad prelijepa studentica kreativnog pisanja ušeće u knjižaru u kojoj radi Joe Goldberg, on poslije učini što i svatko: potraži njezino ime na internetu.
 
Samo je jedna Guinevere Beck u New York Cityju. Ima javan profil na Facebooku i neprestano objavljuje na Twitteru, otkrivajući Joeu sve što treba znati: Beck za prijatelje, diplomantica Browna s adresom u Bank Streetu i večeras izlazi u bar u Brooklynu – savršeno mjesto za „slučajan“ susret.
 
Joe joj nevidljivo i opsesivno preuzima nadzor nad životom, orkestrirajući niz događaja kako bi se pobrinuo da Beck završi u njegovim širom raskriljenim rukama. Na putu od uhode do njezina dečka, Joe se preobražava u Beckinu viziju savršenog muškarca, istodobno kradomice uklanjajući sve prepreke koje im se nađu na putu – pa makar ubojstvom.
 
Joeova opsjednutost nije nimalo romantična, no Kepnes toliko duboko uvlači čitatelja u način na koji funkcionira njegov mozak da pomaknute primisli počinju graničiti sa stvarnošću.
 
Kao zastrašujuć uvid u našu podložnost uhođenju i manipulaciji, prvijenac Caroline Kepnes donosi britku priču o suvremenom, hiperumreženom dobu. TI je neodoljivo pitak roman o nemilosrdnoj i stravičnoj prijevari, perverzno pametniji od svega što ste ikada pročitali. Uspoređuju ga s Nestalom, Američkim psihom i Kingovim romanom Misery.
 
 
** 
 
„Roman me OPČINIO, ZGROZIO, UZBUDIO – sve to i drugo. Rijedak spoj neodoljive proze i radnje.“ Lena Dunham
 
„Genijalan triler sa stavom, odvažan i vjerodostojan uvid u prirodu opsesije.“ Sophie Hannah
 
„Fantastično jeziv triler… Knjiga zbog koje ćete život staviti na čekanje.“ Glamour
 
„Pametno i poremećeno.“ Elle
 
„Izvanredna priča… Nestala u kombinaciji sa zloćudnijom inačicom Djevojaka.“ Marie Claire
 
„Triler koji izaziva ovisnost!“ Closer
 
„Jezivo… Kepnesova će natjerati čitatelje da se u strahu osvrću preko ramena.“ Publisher's Weekly
 
„Jezivo… nemilosrdno.“ USA Today
 
„Silno mračan ali neodoljiv prvijenac o dvoje ljudi vezanih romantičnom sponom koja prerasta u sve čvršći čvor.“ 
 
 
Roman TI, prvijenac Caroline Kepnes, preveden je na devetnaest jezika, nominiran za nagradu CWA New Blood Dagger za prvi objavljeni roman i postao predložak za istoimenu hit seriju Lifetimea i Netflixa. Nastavak romana Booklist opisuje kao „udružene snage Holdena Caulfielda i Patricka Batemana“. Autorica je stekla diplomu prvostupnice Američke civilizacije na Sveučilištu Brown i radila kao novinarka za popularnu kulturu u Entertainment Weeklyju te pisala scenarij za seriju U sedmom nebu. Sada se bavi isključivo književnošću i živi u Los Angelesu.
 
 
Komentari
+2
 
zoemor
  • 21.5.2019 8:40:29
  • Bodova: 7622
  • Prijavi
Jedva čekam pročitati ??
sneki2
  • 21.5.2019 8:05:33
  • Bodova: 47234
  • Prijavi
Ovo sigurno čitam! Baš je po mom ukusu!!