Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Knjiga tjedna: U divljini

Knjiga tjedna: U divljini

Bestseler prema kojem je snimljen istoimeni film koji je režirao Sean Penn

U travnju 1992. mladić iz dobrostojeće obitelji autostopom se zaputio na Aljasku i krenuo pješice, sam, u divljinu sjeverno od Mt. McKinleyja. Zvao se Christopher Johnson McCandless. Uštedu od 24 000 dolara dao je u dobrotvorne svrhe, napustio auto s većinom svojih stvari, zapalio svu gotovinu koju je imao u novčaniku i smislio nov život za sebe ...

Bestseler Jona Krakauera "U divljini" je roman o avanturama Christophera McCandlessa. Nastao je kao proširenje Krakauerovog članka od 9000 riječi "Smrt nevinog", koji se u siječnju 1993.g. pojavio u izdanju "Outside". U tjednima i mjesecima po objavljivanju članka u Outsideu, redakcija je bila zasuta pismima kao nikad dotad u povijesti ovog časopisa. Kao što se moglo očekivati, ta su pisma izražavala oštro suprotstavljena gledišta: neki su se čitatelji divili mladićevoj srčanosti i plemenitim idealima; drugi su se, pak, pjenili i nazivali ga nesmotrenim idiotom, ćaknutim, narcisoidnim tipom kojeg je glave došla vlastita arogancija i glupost te ničim ne zaslužuje toliku medijsku pozornost.

Krakauer je prvi put posjetio Aljasku 1974.g., a od onda ju je posjetio dvadeset puta. Tamo je proveo tri godine u istraživanju za ovu biografiju. Njegova je knjiga 2007.g. adaptirana za filmsko platno. Film je režirao Sean Penn, a glavnu ulogu igra Emile Hirsch.

Zastrašujuće ... Sjajno napisano ... Bolna drama o ljudskoj žudnji.
The New York Times

Priča koja plijeni. Tko god se ikad poigravao mišlju kako bi želio doživjeti prirodu u svoj njenoj žestini, trebao bi to pročitati. Ne ispušta se iz ruke.
Washington Post

Snažno i tragično ... Kad jednom počnete čitati, teško je prestati.
San Francisco Chronicle

Djelo koje vas sasvim zaokupi ... s nevjerojatnim smislom za pojedinost, Krakauer je uspio dočarati tužnu sagu o tvrdoglavom, idealističnom mladom čovjeku.
Los Angeles Times Book Review

Jon Krakauer: U divljini
Cijena: 120,00 kn
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2008
Broj stranica: 176
Izdavač: V.B.Z. d.o.o.

 
Komentari
+2