Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Knjiga tjedna: Sunce i njeni cvjetovi – Rupi Kaur

Knjiga tjedna: Sunce i njeni cvjetovi – Rupi Kaur

Nova zbirka poezije fenomenalne i neponovljive Rupi Kaur

U svojoj drugoj zbirci naziva „Sunce i njeni cvjetovi“ Rupi opet progovara o svom životu i onome što ga je obilježilo. Slično prvoj zbirci poezije '' Mlijeko i med'', a opet drugačije, još osobnije ako je to ikako moguće. I to je ono što će vas zadiviti. Rupi tajne svog unutarnjeg života, a divnim riječima i sve naše živote, razotkriva u cijelosti, ulazeći bez straha u dijelove duše koji se nalaze u mraku.

Kroz nekoliko poglavlja: venem, padam, puštam korijenje, rastem i cvatem, još jednom nas je odvela na putovanje puno autentičnih osjećaja. Dotakla se patnje, tuge, prihvaćanja ljudi i okoline, svojih predaka i nasljedstva, i jedne velike i važne teme, ljubavi prema samoj sebi. Jer bitno je voljeti sebe, bitno je znati da si poseban i važan. To, naravno, nema nikakve veze s egoizmom jer su ljubav i egoizam isključivi. Samo treba biti iskren i pronaći razliku. A onda – voljeti.

''čujem tisuće lijepih riječi o sebi
i nisu važne
čujem jednu uvredu
i samopouzdanje uvene''


Teško je zapravo prenijeti koliko joj je snažna poezija, ali kad se prepustite njezinim jakim riječima i osebujnom stilu shvatit ćete da s malo riječi kaže puno. Jako, jako puno. Iskrenost, snaga i sirova strast pršte sa stranica, i uopće nije problem u jednom sjedenju pročitati knjigu od korica do korica. No to vam neće biti dovoljno i svakodnevno ćete se vraćati po još i nalaziti sebe u njezinim stihovima. To što sama radi popratne slike koje se nadovezuju na stihove ogroman je plus, jer otkriva još jedan dio sebe (i nas, ne zaboravite to) kroz njih.

Zlata vrijedni savjeti provlače se kroz njezine stihove, samo dobro treba naćuliti uši i otvoriti srce. Svi smo mi posebni, trebamo pronaći vlastito mjesto, vlastito sunce, i uživati u ovom životu i svijetu kojeg smo samo posjetitelji.

''iako znaju
da nisu duga vijeka
biraju živjeti
najsunčaniji život''
-suncokreti


Naslov: Sunce i njeni cvjetovi
Autorica: Rupi Kaur
Izdavač: Stilus
Uvez: meki s klapnama
Broj stranica: 256
Cijena: 129,00 kn
Piše: Renata Grčić
 
Komentari
+2
 
vmarina
  • 30.6.2018 11:01:49
  • Bodova: 46318
  • Prijavi
Volim lijepu poeziju.