Knjiga tjedna: Sedam sestara – Lucinda Riley

Knjiga tjedna: Sedam sestara – Lucinda Riley

Čarobna priča koja govori o generacijama obitelji prelazeći granice vremena i kontinenata

Obiteljska saga ''Sedam sestara'' i serijal istoga imena započinje pričom jedne od (neočekivano) šest sestara, iza čega se vrlo vjerojatno krije neka tajna koju ćemo saznati u ostatku serijala. Zasad je to misterij koji nama čitateljima daje onu potrebnu dozu ushićenja koje nas veže za čitanje ovih pomno ispisanih stranica. U ovom slučaju petstotinjak njih u kojima je autorica dualnu radnju ispunila ljubavlju, prijateljstvom i obiteljskim tajnama.

Maja D'Apliese najstarija je od sestara, u stvarnosti šest posvojenih kćeri misterioznog bogataša Pa Salta, čovjeka koji je tim djevojčicama pružio život pun ljubavi i sreće i izobilje svega, a koje je nazvao po sazviježđu Plejade. Serijal započinje njezinom pričom, a svaka će iduća knjiga govoriti o tajnama podrijetla neke druge sestre.

Sve se sestre nakon iznenadne smrti jedinog oca kojega su poznavale, Pa Salta, okupljaju u njihovom domu iz djetinjstva, dvorcu mističnog imena Atlantida smještenog na obalu Ženevskog jezera. Na mjestu na kojem su provele dobar dio svoje mladosti, i na mjestu koje će postati prekretnica za ostatak njihovih života. Pa Salt ostavio je svojim kćerima pisma kako bi saznale svoje podrijetlo ako i kada to zažele. Osim pisama, tu su i neki drugi neobični tragovi poput raznih personaliziranih predmeta te astronomskog mehanizma u dvorištu dvorca koji sadrži poruku za svaku sestru na grčkom jeziku. Prilično uzbudljivo i vrhunski izvedeno od strane autorice.

Majina priča odvodi nas s obale Ženevskog jezera i njihovog raskošnog doma u egzotičan Rio de Janeiro, te nakon toga u prošlost zlatnoga doba Brazila dvadesetih godina dvadesetog stoljeća gdje upoznajemo Majinu prabaku i povijest obitelji. Također puno saznajemo o povijesti Brazila, što uključuje i zanimljivu priču vezanu uz izgradnju kipa Krista Iskupitelja koji i danas uzvišeno stoji ponad Ria na planini Corcovado. Maja se u Brazil zaputi nevoljko kako bi pobjegla od svojeg bivšeg ljubavnika, a ondje njezin vodič postaje šarmantan pisac čija je djela prevodila. On je i povjesničar pa njihovo zajedničko istraživanje Majina podrijetla ima ozračje glamura i šarma nekog dalekog vremena.

U ovom čarobnom, očaravajućem romanu dualne radnje čiji su najvažniji sastojci ljubav, gubitak i romantika, svjetski poznata autorica obiteljskih saga i knjiga u kojima spaja različite žanrove, natjerat će vas pomoću magije i postepenim otkrivanjem tajni na uživanje u napisanome bilo da čitate polako ili sumanuto okrećete stranice. A s Majom, prvom od sestara zvjezdanih imena putovat ćete kroz sadašnjost i prošlost ne bi li saznali koje su to tajne koje će njezinu životu dati novi i dublji smisao. Ne šteti spomenuti da je Maja, sestra broj jedan u ovom serijalu, velika ljubiteljica knjiga. Magična knjige i obećavajući početak serijala za pamćenje.

Naslov: Sedam sestara
Autorica: Lucinda Riley
Prevoditeljica: Jelena Pataki
Izdavač: Egmont Puls
Uvez: meki s klapnama
Broj stranica: 520
Cijena: 129,00 kn
Piše: Renata Grčić
 
Komentari
+2
 
vmarina
  • 18.11.2018 10:34:53
  • Bodova: 50946
  • Prijavi
Zanimljivo.
bumbarek
  • 17.11.2018 8:38:19
  • Bodova: 17822
  • Prijavi
Postoji 7 knjiga iz te serije ,kod nas je prevedena prva, ostatak nećemo kao i obično dočekati nikad. Srećom postoji Kindle.
12345kike
  • 17.11.2018 8:25:35
  • Bodova: 52085
  • Prijavi
Zvuči zanimljivo.