Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Knjiga tjedna: Sabrane pjesme

Knjiga tjedna: Sabrane pjesme

Na promociji knjiga Sanje Pilić tražilo se mjesto više, bilo je iskrenog smijeha i humora i to sve zahvaljujući knjigama koje uopće nisu imale namjeru ikoga nasmijati

Da je suvremena poezija još uvijek živa i da se rado čita najbolji su dokaz pjesme Sanje Pilić. Od njezinih četiriju zbirki poezije većina je doživjela ponovljena izdanja i unatoč tome davno nestala s polica knjižara. Sabrane pjesme donose sve pjesme Sanje Pilić, pjesme koje su u međuvremenu stekle kultni status, pjesme koje se rado citiraju, dijele i u kojima se mnogi rado prepoznaju. Nakon brojnih upita čitatelja i štovatelja poezije Sanje Pilić knjiga Sabrane pjesme postaje dom u koji se useljavaju njezine ranije objavljene zbirke Ženske pjesme, Znala sam da moram izabrati drugačiji život, Ljubavi različite, pjesme razne i Sitnice i mjesto kojem će svi radio vraćati, netko zbog utjehe, netko zbog istine, a netko da pronađe sebe samoga.

Promocija knjiga Sanje Pilić namijenjenih odrasloj publici održana je 13. lipnja u Bulldog clubu u centru Zagreba. Po komentarima mnogih, riječ je o dosada najiskrenijim i najintimnijim autoričinim djelima.  Iako je najpoznatija kao autorica knjiga za djecu Sanja Pilić ima i zavidan opus naslova za odrasle o kojima se nedovoljno zna.  Sada su predstavljene dvije knjige koje sadrže najbolje iz toga opusa kao i ono što se najviše tražilo među čitateljima,  a nije bilo dostupno u prodaji:

Sabrane pjesme zbirka su poezije koja donosi u jednoj knjizi cjelokupan autoričin poetski opus  - zbirke Ženske pjesme (2000, tri izdanja), Znala sam da moram izabrati drugačiji život (2003, dva izdanja), Ljubavi različite pjesme razne (2006), Sitnice (2014).

Za ovu zbirku poezije poticaj za izdavanje, kako je rekao urednik Zoran Maljković došao je od samih čitatelja koju su učestalo zvali i tražili ponovno objavljivanje  ovih zbirki kojih nije bilo prodaji, dok je sama autorica dodala da su sve pjesme nastale na poziv vodećeg hrvatskog pjesnika Danijela Dragojevića koji ih je naručivao za objavljivanje na radiju u emisiji u kojoj je bio urednik.

Predstavljačica knjige Nada Mirković u poeziji Sanje Pilić pronašla je ono što je o poeziji jednom rekao Stehen King: Poezija se bavi svakodnevnicom, preuzme nešto obično što svi mi vidimo i onda se koncentrira na taj jedan detalj i brusi ga dok ne postane dragulj. I kad to rade najbolji od nas, to i dobijemo – dragulj. U pjesmama Sanje Pilić, kao uostalom kao i kod mnogih najvećih pjesnika, doista se prepričavaju slike iz svakodnevice, one začudne, lijepe, naoko obične, a ipak i tajnovite i zanimljive. Nude nam uvid u život, malo ga očuđuju, ali na koncu progledamo – prepoznamo se, osjetimo bliskost s pjesnikinjom, zadovoljstvo prepoznavanja.

Sanja Pilić: Sabrane pjesme
Nakladnik: Mozaik knjiga
Godina izdanja: 2017.
Broj stranica: 350
Uvez: meki
Cijena: 99.00 kn
 
Komentari
+2