Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Knjiga tjedna: Otok tajni – Patricia Wilson

Knjiga tjedna: Otok tajni – Patricia Wilson

Savršeno ljetno čitateljsko putovanje u Grčku!

Angie, 37-godišnja djevojka rođena u Londonu, planirajući vjenčanje želi upoznati svoje pretke u Grčkoj, točnije u malom selu Amiras na otoku Kreti. Grčka je odmah osvaja, kao i ljudi koje ondje susreće, a posebno se zbližava sa svojom bakom Mariom.

No Maria, starica u dubokoj dobi, krije neke tajne već godinama. One potječu od doba njemačke okupacije Krete tijekom Drugoga svjetskog rata te u sebi sadržava svu kompleksnost ljudskih odnosa: ljubav, vjernost, poštenje, požrtvovnost, ali i laž.

Angie se, ni ne očekujući, ubrzo nađe u čitavu kolopletu ljudskih odnosa i događaja koje krije priča, ali i onih koji se trenutno zbivaju na Kreti te u Londonu gdje boravi njezina majka. Roman na kraju do vrhunca dovodi svu dramatiku ljudskih sudbina te ostavlja bez daha.


LJUBITELJI VICTORIE HISLOP NIKAKO NEĆE BITI RAZOČARANI

Ovaj roman svojim povijesnim narativom te ljubavnom pričom smještenom na Mediteran predstavlja savršeno ljetno štivo. On dijeli osobine s romanima poput Otok Victorie Hislop te More izgubljene ljubavi Sante Montefiore, čija je radnja također smještena na čarobni Mediteran. Ljubitelje povijesne romanse i obiteljske sage ovaj roman nikako neće razočarati!

“Pravi vrhunac za mene su bili događaji Drugoga svjetskog rata te grčka kultura u malome selu... Priča koja rasvjetljava događaje koji su se zbili tijekom rata. Za mene je to još jedan komadić slagalice u učenju kako su ti događaji utjecali na druge. Ta me stvar još dugo proganja nakon čitanja posljednje rečenice.” (Twin Spin)

“Priča je nepredvidiva od početka do kraja, stoga sam bila zadubljena u svaku pojedinu riječ. Ova je knjiga ostavila trajnu impresiju na mene i stoga je preporučam svima.” (Rea Book Reviews)

“Nisam mogla vjerovati da je ovaj roman prvijenac. Pisanje je jako deskriptivno i čini ti se kao da si ti usred svega toga! Marijina je priča srceparajuća i bila sam u suzama, no također i vrlo inspirirajuća.” (Echoes in an Empty Room)


PATRICIA WILSON živjela je u Amirasu na Kreti, gdje je smještena radnja ovoga romana. Inspiraciju za pisanje pronašla je kada je iskopala strojnicu u svome vrtu koja je korištena u događajima u rujnu 1943. Većina se priča temelji na stvarnim pričama koje su joj ispripovijedale najstarije žene Amirasa – žene koje nikada prije nisu govorile o svojim iskustvima. Patricia i dalje provodi mnogo vremena u Grčkoj, a ovaj joj je roman prvijenac.

PATRICIA WILSON: OTOK TAJNI
Izvorni naziv: Islands of Secrets
Urednik: Zoran Maljković
Izdavač: Mozaik knjiga
Uvez: meki
Format: 14 x 20 cm
Broj stranica: 470
Godina izdanja: 2018.
Cijena: 99,00 kn
 
Komentari
+2
 
diego
 • 19.8.2018 11:50:10
 • Bodova: 18225
 • Prijavi
Čini mi se jako zanimljivo, i što se tiče radnje a i što se tiče ambijenta u kojem se radnja odvija jer obožavam Mediteran.
sneki2
 • 18.8.2018 16:35:26
 • Bodova: 47317
 • Prijavi
Zvuči veoma zanimljivo i vrijedno čitanja!
dread25
 • 18.8.2018 13:39:23
 • Bodova: 5842
 • Prijavi
Podsjeća po sadržaju na Otok od Hislopice i Kad čempresi šapuću Y. Manessis. Svakako je stavljam na listu za čitanje, odgovara mi ovaj tip knjige :)
vmarina
 • 18.8.2018 10:55:47
 • Bodova: 46265
 • Prijavi
Upravo za plazu.
12345kike
 • 18.8.2018 7:44:48
 • Bodova: 34056
 • Prijavi
Voljela bi pročitati. Zvuči zanimljivo.