Knjiga tjedna: Ne daj da te seronje poraze

Knjiga tjedna: Ne daj da te seronje poraze

Janet Street-Porter u novoj knjizi još je energičnija i beskompromisnija

Izbor je vaš, jer samo su dva načina za prolazak kroz život – vlastiti način i krivi način.
Nakon hit-manifesta Život je j**eno kratak, u svojoj drugoj knjizi Ne daj da te s**onje poraze (u originalu: Don't Let the B*****ds Get You Down) Janet Street-Porter kreće u obračun s mentalitetom krda koji je zahvatio zapadnjačku srednju klasu.
Njezina druga knjiga još je energičnija i beskompromisnija, a jednako zorno ilustrirana i djeluje podjednako motivirajuće.
Jeste li primijetili da neprestano dobivamo upute kako se odijevati, što jesti, kako vježbati, kako štedjeti vodu, za koga glasati... – bismo li mogli živjeti bez svega toga?
„Ponekad mi se čini da živim u stalnome strahu – zabrinuta sam za sudbinu planeta, frustrirana brigama oko novca i sve me više peče savjest što pokušavam održati nemoguć životni standard...“
Zadržite zdravlje i zdrav razum, savjetuje Janet, zanemarite reklame, političare i medije. Razvijte vlastita životna pravila – uzgajajte svoje povrće, kupujte rabljenu odjeću, povremeno budite nedostupni, okružite se vjernim prijateljima, napravite provod od večeri kod kuće... i prije svega - razmišljajte, razmišljajte, razmišljajte!
Kako kaže Janet, izbor je vaš, jer samo su dva načina za prolazak kroz život – vlastiti način i krivi način.

Janet Street-Porter: Ne daj da te s**onje poraze
Prijevod: Mirna Vilišić
Izdavač: PROFIL MULTIMEDIA, ZAGREB
Godina izdanja: 2011.
Broj stranica: 176
Uvez: meki
Cijena: 129,00 kn
 
Komentari
+2