Knjiga tjedna: Ne baš savršena mama – Sarah Turner

Knjiga tjedna: Ne baš savršena mama – Sarah Turner

Neuobičajen, ali vrlo realističan i zabavan vodič kroz majčinstvo

Djeca su svakodnevna pojava, a kako bi moglo i biti drugačije. Unatoč tome – svom iskustvu koje je ljudski rod skupio tijekom tisućljeća – roditeljstvo je za svaki par drugačije. Nema savršenog naputka ni savršenog roditelja. Priča ima mnogo, bez sumnje, no kako to uistinu izgleda?

Sarah Turner, autorica, blogerica i freelance spisateljica, je razočaravši se u roditeljsku literaturu koju je pronašla na internetu, počela 2013. pisati blog „Ne baš savršena mama“. Polučivši ogroman uspjeh, svoja je iskustva odlučila pretočiti u ovu knjigu. Ono što ćete u njoj pročitati istovremeno će vas zabaviti, užasnuti, zainteresirati, nasmijati, razgaliti i nadahnuti – baš kao i rani period roditeljstva.
Autorica je majka dvaju sinova kojima u uvodnom poglavlju posvećuje svoje djelo. „Dragi moji, nadam se da ovo čitate kao tinejdžeri zato što ćete zamijetiti da se povremeno služim riječima koje vam ne dopuštam rabiti kod kuće. Nažalost, ponekad je prva riječ koja mi padne na um „šupak“ ili „govnar“.“ Uvod je iskren i odmah će vam pokazati kakva je autorica jer smijeha i simpatičnog kaosa ne nedostaje tijekom cijelog čitanja.


Sarah je postala popularna jer na urnebesan i bolno iskren način opisuje majčinstvo. U knjizi prolazi baš sve faze: od veličanstvenih trenutaka roditeljskog života do emocionalnih ponora kada se osjećate kao da možda niste stvoreni za tu ulogu (poznato, zar ne?). Stoga ne začuđuje da je ovaj neuvijeni prikaz stvarnosti (naglasak je na toj riječi) majčinstva osvojio srca roditelja diljem svijeta.
Autorica se uistinu ne libi nijedne teme – od izrazitog manjka sjaja u trudnoći do naoko beskonačnih noćnih hranjenja; od druženja za majke i dojenčad do povratka na posao; od nošenja s dječjim bijesnim ispadima do snalaženja u paklu igraonica.

Velika vrijednost Sarine ispovijesti ne leži većinom u njezinim savjetima (a ima ih mnogo), nego u tome što ćete se zasigurno prepoznati u brojnim situacijama te shvatiti da, iako često mislite suprotno, niste jedini i sami. Život se ne može živjeti prema nekoj unaprijed smišljenoj formuli, ali zato možemo dijeliti individualne doživljaje što nerijetko pomaže više od samog savjetovanja. A Sara je odlična u obje stvari. I zato uronite bez straha, ne kaže se uzalud da je roditeljstvo jedno od najljepših iskustava u životu.

Naslov: Ne baš savršena mama
Autorica: Sarah Turner
Izdavač: Egmont (biblioteka Puls)
Format: meki s klapnama
Broj stranica: 240
Cijena: 99,00 kn


 
 
Komentari
+2
 
keke38
  • 13.1.2019 19:22:53
  • Bodova: 22608
  • Prijavi
Ovo moram procitati
sneki2
  • 12.1.2019 9:15:02
  • Bodova: 63671
  • Prijavi
Zvuči zanimljivo!