Knjiga tjedna: Miris jasmina

Knjiga tjedna: Miris jasmina

Čaroban roman bogat intrigama, romansama i izdajama

Tek što se doselio u Hong Kong iz Engleske Will Truesdale se bezglavo zaljubljuje u prekrasnu Euroazijku Trudy Liang. Godina je 1942. i njihova je ljubavna afera ugrožena beskrupuloznom japanskom invazijom. Ratne posljedice podjednako će biti zastrašujuće i za novopečene ljubavnike i za druge pripadnike njihove društvene scene koja u mračnim danima rata pada u ralje međusobnih izdajstava.

Deset godina kasnije u Hong Kongu se pojavljuje Claire Pendelton koju bogataška porodica Chen zapošljava kao učiteljicu klavira. Claire, provincijalna Engleskinja, šarmirat će kolovođe nove društvene scene i uskoro započeti ljubavnu aferu… samo što će ubrzo otkriti da se iza lika njezinog novog zagonetnog ljubavnika krije opustošena prošlost.

Kad se fabularne linije ovog očaravajućeg romana jednom stanu ispreplitati i povezivati, izronit će krajolici nemogućih izbora – između ljubavi, sigurnosti, hrabrosti i preživljavanja, sadašnjosti i, prije svega, prošlosti.

Janice Y. K. Lee je rođena i odrasla u Hong Kongu, a diplomirala je na Harvardu. Radila je kao urednica u magazine Elle, danas živi u Hong Kongu sa suprugom i djecom. Miris jasmina je njezin prvi roman. Više o spisateljici na www.janicekeylee.com.

Rijetko kad smo čitali tako čaroban roman kao što je to Miris jasmina. Bogat intrigama, romansama i izdajama, ovaj predivno napisan roman očaravajuće blješti u oštroumnom prikazu hongkonške elite koja je zaronila u iskustvo rata. Miris jasmina nudi fascinantnu međuigru Istoka i Zapada, širok izbor pjenušavih likova, na čelu s nezaboravnom Trudy Liang. Roman Janice Lee je istinski uzbudljivo putovanje i neodoljiva prozna knjiga.
Chang-Rae Lee

Miris jasmina je unikatan i izvrstan roman koji vas vodi izvan vremena i prostora u svijet koji možete osjetiti i na vlastitoj koži.
Elizabeth Gilbert

Dugo nisam pročitao nešto tako pronicavo, elegantno i atmosferično kao roman Miris jasmina. Janice Lee je izvrsna spisateljica čiji roman jednostavno ne možete ispustiti iz ruku.
Gary Shteyngart

Neodoljiva i uvjerljiva rekonstrukcija jednog vremena i prostora.
Penelope Lively

Janice Y. K. Lee: Miris jasmina
Cijena: 149 kuna
Broj stranica: 320
Uvez: tvrdi
Prevela: Dragana Budanko
Izdavač: Naklada LJEVAK
Godina: 2009.

 
Komentari
+2
 
ivankusa
  • 7.9.2009 20:45:49
  • Bodova: 5083
  • Prijavi
i ja mislim da bi mogla biti interesantna.
astoria
  • 7.9.2009 12:49:06
  • Bodova: 25884
  • Prijavi
Voljela bih da pročitam ovu knjigu,zaintigirao me je njen kratak opis.