Knjiga tjedna: Krojačnica Los Milagros

Knjiga tjedna: Krojačnica Los Milagros

Magičan kolažni roman prepun krojeva, ilustracija i fotografija

Više ništa nije kako je bilo od onoga trenutka kada lijepa Analía Morán zaluta u krojačnicu Los Milagros u Buenos Airesu, a time i u zatvoreni imaginarni svijet mlade krojačice Mariane Nalo. Iako u modernoj metropoli nema puno mjesta za tradiciju i maštu, Marianin Buenos Aires presvučen je talijanskom svilom i posut ušećerenim ljubičicama dok mašta o voljenom Gerardu kojemu se odavno izgubio svaki trag. Za razliku od nje, Analía čvrsto stoji na zemlji čak i dok planira nadolazeće vjenčanje. Dvije mlade žene pronalaze jedna drugu kao u borgesovskom zrcalu – dok prekrojava Analíjinu vjenčanicu, Mariana sve dublje prodire u život mlade neznanke, koji joj se čini neobjašnjivo blizak i poznat...

Neobična povezanost i istovremena različitost u životnim i ljubavnim pričama dviju mladih žena provlače se kroz krojačnicu i 33 poglavlja ovog kolažnog romana prepunog krojeva, ilustracija i fotografija poput crvene niti u kroju svilene vjenčanice... María Cecilia Barbetta zna kako obične teme poput ljubavi, čežnje i iznevjerene nade povezati sa sudbinom i krokodilskim suzama. Ironično se poigravajući velikom latinoameričkom tradicijom fantastičnog pripovijedanja, telenovela, izrazite religioznosti te ostalih klišeja svoje domovine, uvodi čitatelja u čudesan barokni svijet, klimavi prostor koji balansira između stvarnog i fantastičnog.

Ovaj hvaljeni magičan i realističan prvijenac postiže iznimnu emotivnu snagu kombinirajući "argentinski jezični temperament s europskom intelektualnošću".

María Cecilia Barbetta: KROJAČNICA LOS MILAGROS
Cijena: 159,00 kn meki uvez
           179,00 kn tvrdi uvez
Broj stranica: 339
Godina izdanja: 2009.
Izdavač: Novela media
 
Komentari
+2